Pakhaus vant sølv og bronse i Pentawards

Både Pakhaus, OlssønBarbieri og Strømme Throndsen har utmerket seg i årets utgave av den internasjonale konkurransen for pakningsdesign. Pakhaus vant både sølv og bronse, de to andre en bronse hver.

Pentawards handverksider High Res 1
Gardsbrenneriets Sideri av Pakhaus.
Pentawards handverksider High Res 3
Pentawards handverksider High Res 5
Pentawards handverksider High Res 8

Pentawards er verdens største og mest prestisjetunge festival innenfor pakningsdesign, med over 30.000 jobber i konkurransen. Årets prisutdeling foregikk i London forrige fredag, hvor det ble delt ut hele 390 priser.

Håndverksdestilleriet Gardsbrenneriet i Nordfjord og dets mer eksperimentelle fetter Gardslaboratoriet vant henholdsvis sølv og bronse i Pentawards. Det er Pakhaus som står bak begge jobbene, og kreativ leder Kjetil Devig er mildt sagt veldig fornøyd med uttellingen.

– Å ta både bronse og sølv i en så prestisjetung konkurranse som Pentawards, er rett og slett fantastisk moro, og en skikkelig boost for teamet vårt! Og så er det jo en veldig stor anerkjennelse av at det vi driver med, og måten vi jobber på, er riktig, sier Devig.

– Forhåpentlig kan det gi en like stor boost for kunden vår, Gardsbrenneriet, som jeg virkelig må skryte av når det gjelder det gode samarbeidet og hvordan de har vist oss stor tillit i alt fra utvikling av ny strategi til det kreative.

Gardsbrenneriets Sideri er laget med en strategi i bunn om å være et alternativ til vin i dagligvarehyllene, forteller Devig.

– Vi ønsket også at Gardsbrenneriet skulle eie begrepet terroir, altså jordsmonn, som få har snakket om tidligere innenfor siderverdenen. Her kommer jo faktisk frukten fra en helt spesiell åker på vestlandet, og kart-kotene i designene er hentet fra området på gården der frukten i sideren dyrkes.

Pentawards Modern Booze High Res 1
Gardslaboratoriet av Pakhaus.
Pentawards Modern Booze High Res 2
Pentawards Modern Booze High Res 3
Pentawards Modern Booze High Res 4

Forsøkslabben

Gardslaboratoriet er rett og slett forsøkslab’en til Gardsbrenneriet, hvor de mikser tradisjonelle brennevinstyper med banebrytende, destillasjonsteknikker for å trekke smak ut av planter.

– Lab-følelsen har fått lov til å bære serien, både når det gjelder navn og design, for å skape noe unikt som står ut i for eksempel vodka-hylla på Vinmonopolet. Designet skal både skape nysgjerrighet og fortelle en historie om høy kvalitet, renhet og dedikerte fagfolk, avslutter Devig.

TCF 01
The Cocktail Factory av OlssønBarbieri.
TCF 02
TCF 03
TCF 04
TCF 05
TCF 06
TCF 07
TCF 08

Cocktails og kosttilskudd

OlssønBarbieri er stadig en aktør i internasjonale konkurranser med sitt pakningsdesign, og vant tidligere i år Gold Cube i ADC 102nd Annual Awards for designet bak Stereoscope Coffee Roasters. De deltok også i årets Pentawards, der resultatet ble en bronse for designet til merkevareplattformen The Cocktail Factory. Nevnte Stereoscope var for øvrig shortlisted til People's Choice Award 2023, og nominert i det ordinære konkurranseprogrammet.

Også Strømme Throndsen Design er en gjenganger i Pentawards, og utmerket seg i årets konkurranse, denne gangen med en bronse for designet bak 4Her, er serie med kosttilskudd for kvinner.

4 Her Hormonal Balance
4HER.
4 Her range 2
4 Her symbol