Varsler færre jobber i reklamebransjen

DDBs Rolf Stokke ser ikke lyst på fremtiden.

De store kuttene det varles om i mediebransjen kan få store konsekvenser for reklamebransjen. DDBs Rolf Stokke mener disse kuttene skiller seg noe fra kutt vi har sett ved tidligere kriser, som i 2001.

– Jeg opplever det som annerledes denne gangen. Dette er et finansielt krakk som har fått noen sinnsyke ringvirkninger. Folk vet fortsatt ikke helt hva som skjer og det var ingen som var forberedt på dette. Det gått fra dagslys til kveld på kort tid, og mange lurer fortsatt på hva som skjer, sier Rolf Stokke.

Færre jobber, færre mennesker Stokke er også ydmyk med tanke på de strukturelle konsekvensene i egen bransje.

– Jeg tror dessverre det blir færre jobber og færre mennesker i reklamebransjen fremover, sier Stokke.

For det som lå an til å bli et nytt knallsterkt reklame-år tidlig i 2008 har endret karakter. På spørsmål om 2008 blir svakere eller bedre enn i 2007 svarer reklamesjefen følgende.

– De fleste byråer kommer til å merke at 2008 ikke ble slik man forventet i januar. Det ble et bedre første halvår enn andre halvår, men når det gjelder tall kan jeg ikke uttale meg da vi er del av et børsnotert konsern, men vi leverer fortsatt overskudd, sier Stokke.

Økt prispress
Stokke forbereder seg nå på en tøffere hverdag i tiden som kommer.

– Som resten av verden og alle andre som driver med varer og tjenester forbereder også vi oss på økt prispress fra kundene og dette vil igjen gi økt konkurranse mellom byråene. Vårt fokus vil derfor være å levere de beste faglige rådene og kreative løsningene for våre kunder gjennom våre kreative ressurser og rådgivere, sier Stokke.

DDB-sjefen mener det beste for bransjen og næringslivet er at byråene nå har fullt fokus på å levere et godt produkt til sine kunder.

– De som investerer og er aktive i medier må få valuta for pengene.Jeg tror ikke løsningen for noen nødvendigvis er verken å bytte kunde eller byrå nå. Det beste vil være å få en ro i markedet med fullt fokus på å levere for kundene, sier han.