Vi presenterer ideen!

Finn Knudsen, Eirik Sørensen, Hallvard Fjeldbraaten og Morten Aleksander Halvorsen deltar i Young Creatives i Eurobest. Les Fjeldbraatens beretning fra festivalens siste dag.



Den siste biten av arbeidet ble gjort i en taxi i full fart fra Söder til Berghs School of communication, der arbeidene skulle leveres eksakt klokken seks. Nå var klokken ti på og vi hadde glemt en detalj vi bare måtte ha med.

Briefen vi fikk på søndagen, og som jeg ikke har villet snakke noe om tidligere, forklarte tydelig at vi skulle lage en antirøyke-kampanje. Målgruppen har vært en problemstilling i seg selv. Vi skulle snakke til aldersgruppen 11-24 år. Kunden var Teenage Cancer Trust.

Da vi ankom Berghs så de fleste andre ut som oss. Udusjet og stressede med disse elementære ringene under øyenvippene med røde kanter. Morten skalv av stress, jeg tok tak i min vanlige apati, som opptrer i korte sigaretttrekk i stressperioder, og la den ved siden av restene i røykpakken. Vi leverte. Finn og Eirik smilte. Smilet smittet. Jeg smilte. I alle fall sånn halvveis. Morten ringte fra balkongen, på utsiden, og lurte på om jeg hadde fyr. Fortsatt like stresset.

I skrivende stund er klokken 02:32. Følelsen i magen rimer og er god. Alle har gjort jobben sin. Vi må sove. Nå er klokken 09:32, jeg lyver ikke, jeg er mer overrasket enn dere, det er visst ett eller annet med dette 32-tallet – kvadratroten av 1024. Om du ser på året trettito, så var det dette året Jesus døde og kanskje ikke uten grunn var det også en solformørkelse under påsken dette året. Akkurat dette året fødes også Marcus Salvio Otho som var romersk keiser i den korte perioden i år 69, fra den 15. Januar til 16 april, da han begikk selvmord.

Anyway. Vi sitter akkurat nå på Berghs og venter på å presentere. Vi er nest sist i rekken av land, like før Østeriket, og klokken 11:00 presenter vi, Norge, den mest positive anti-røykerkampanjen ever made. Morten sitter og ser på Don Draper (sjekk «Mad men, the carousel» på youtube), mens jeg prøver å få skrevet dette.

De finske representantene kom nettopp ut og sa at de «nailed it», og vi lurer litt på om det er positivt eller ikke, og hvorfor de sier akkurat dette. Det føles som om de snille finnene vi snakket med i går, har på sekundet blitt våre fiender atter igjen. Betyr «nailed it» spikeren i kista, og for hvilken kiste, med hva slags innhold og for hvilken pris?

Om noen timer sitter vi å drikker champagne. Kanskje smiler vi mens vi drikker.

Hilsen fra Berghs
Morten, Finn, Hallvard og Eirik