Vil bli større og viktigere

Kreativt Forums generalforsamling vedtok onsdag et mandat til styret om å «samle alle som aktivt arbeider med kreativ kommersiell kommunikasjon til ivaretakelse og fremme av felles interesser.»

12749 14e39 original

Generaforsamlingen i Kreativt Forum onsdag denne uken foregikk uten kontroverser eller dramatikk. Styreleder Kristian Bye (DDB) tok gjenvalg, Carl-Erik Conforto (SMFB), Tone Garman (DDB) og Ingrid Leren Wathne (McCann) gikk ut av styret, mens Lin Strømsheim (Bates), Carina Laurhammer (McCann), Jørgen Bøhle Bakke (Try) og Egil Alv Andreassen (Fasett) kom inn som nye styremedlemmer. Jon Fredrik Sandengen (Saachi & Saatchi) og Tom Søgård (Dinamo) var ikke på valg og fortsetter nok et år i styret.

Per Kristian Voss Halvorsen (Bates) ble enstemmig valgt til det nyopprettede vervet kreativt ansvarlig, som erstatter stillingen faglig leder.

Voksetrang I generalforsamlingens mandat til styret heter det blant annet at «Styret i Kreativt Forum har mandat til å kontakte og rekruttere frittstående selskapsmedlemmer innen kommunikasjonsdisiplinene 1:1/dialog/CRM, web/digital/interaktiv, Grafisk design og industridesign og sisteledd/retaildesign.»

I tillegg til å kontakte og rekruttere frittstående selskapsmedlemmer skal foreningen også snuse på muligheten til å fusjonere eller på annen måte utvide foreningen ved «å forhandle med andre, prioriterte bransjeforeninger om tettere samarbeid og/eller sammenslåing av foreningene, under ledelsen og administrasjonen av Kreativt Forum.»

Kommunikasjonsfestivalen 09 Viljen til å vokse inneholder også en ambisjon om å gjøre et større event på vårparten, med Gullblyanten som den opplagte rosinen i pølsa. Arbeidstittelen er Kommunikasjonsfestivalen 09 (en krøkkete tittel, som styreleder Bye mer enn gjerne innrømmet). «Parallellt med planen for vekst og styrking av foreningen, ønsker styret i Kreativt Forum å jobbe videre med utredning og evt. gjennomføring av en ‹Kommunikasjonsfestival› for flere kreative bransjedisipliner i 2009.» heter det i Generalforsamlingens kjøreplan.

Følgende skal sitte i Kreativt Forums etiske utvalg det neste året:

Eivind Solberg, Virtual Garden
Gro Bratseth Johansen, DDB Oslo
Fred Hauge, Tribal DDB
Katrine Bervell, Alle gutta

Disse skal sitte i valgkomitéen:

Harald Strømme, Try
Kjetil Væhle, TBWA/Oslo
Tone Garman, DDB Oslo
Carl-Erik Conforto, SMFB