Vil forby all graffiti i Oslo

Fremskrittspartiet vil gjeninnføre nulltoleranse mot tagging ved å fjerne alle lovlige graffitivegger i Oslo.

8177 1b656 original

Graffitiveggen ved kulturhuset Hausmania har skylda for en kraftig oppblomstring av tagging også i områdene rundt. Det mener både politiet og Oslo kommunes Stopp Tagging-kampanje, melder NRK.

I 2006 ble veggen gjort lovlig da bystyret ga bydelene anledning til å opprette lovlige graffitivegger. Nå vil bydelsutvalget på Sagene også legalisere en vegg på Torshov.

Politiets holdning er helt på linje med Frp i denne sammenhengen.
– Den er helt krystallklar. Vi går imot alle lovlige såkalte grafittivegger. Vi ser at en såkalt lovlig vegg medfører fryktelig mye tagging i området rundt. Dette er ikke bare noe vi sier, Bærum har sett akkurat det samme og har kuttet ut veggene. Det samme sees i Europa. Der det er lovlige vegger ser ikke områdene ut, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon, til NRK.

Trener på hærverk
Politiet oppgir at Hausmania-veggen blant annet blir brukt til trening på hvor fort en T-banevogn kan sprayes ned. Nå ønsker bydelsutvalget på Sagene ha en lovlig graffitivegg ved Lilleborgbanen på Torshov.

Fremskrittspartiet vil imidlertid forsøke å komme bydelsutvalget i forkjøpet med et totalforbud. Bystyrets samferdsels- og miljøkomité behandler forslaget om totalforbud i dag, onsdag.

Foto: erin MC hammer@flickr.com