Vil ha 400 på designspeeddating

Unge, lovende designere vil skape eventyr med norske bedriftsledere.

5697 56f77 original


Fora Form, Figgjo, LK Hjelle, Bosvik, danske Duba b8 og Gabriel kommer, men kunstnerisk leder Johan Verde i BeyondRisør etterlyser flere bedrifter fra hele landet. Møbelindustrien, interiørbransjen og båtprodusenter er blant de som invitert.
– Det skjer noe når næringsliv og designere møtes. Man utveksler kunnskap som skaper nettverk. Ideene som kommer opp kan bli utgangspunkt for konkrete planer og produkter. Det kan være vel verdt å sette av dagen i Risør, mener Johan Verde.

Årets designtreff har internasjonalisering som tema. Foredragsholderne er blant andre arkitekt Kjetil Trædal Thorsen fra Snøhetta, sjefsdesigner Kathinka von der Lippe fra Think og grafisk designer Kjetil Wold fra Bleed. Felles for alle er at de har stor suksess ute. Verde understreker også at designerne selv må ta et ansvar for å gripe mulighetene.
– Ingenting kommer av seg selv. Du må vise hvem du er. Og hva du kan. BeyondRisør legger til rette for en slik mulighet, sier Verde.

Han mener norsk og nordisk design skiller seg ut med at den i tillegg til fine former også har et «innhold».
– Det kan handle om at produktene er miljøvennlige, eller om funksjonalitet. Det er ikke så viktig. Det som er viktig er at design også skal også ta ansvar for å løse reelle utfordringer og faktiske behov, sier Verde.

BeyondRisør favner designere innenfor alle disipliner, og skal vise hvordan god formgivning kan skape konkurransefortrinn og bedre bunnlinja. Treffene arrangeres annet hvert år, i den nedlagte industrihallen på Holmen i Risør. Programmet inneholder blant annet fagseminarer, foredrag, scenografi, utstilling og speeddating mellom designere og næringsliv.