Vinduet er Årets tidsskrift

En uavhengig fagjury har i regi av Norsk tidsskriftforening kåret Vinduet til Årets tidsskrift 2008.

7736 56b58 original
7737 5e065 original
7738 1b915 original
7739 f86ce original
7740 7a8fb original

Fra juryens begrunnelse:
«Vinduet kjennetegnes av den lekne formen, litt frekke tonen og tematiske rikdommen. Stemningen er moderne og pågående. Skribentene er sugne og engasjerte. Bladet har en gjennomarbeidet layout med gode bilder og et luftig preg, samtidig som tekstfokuset ivaretas."»

Juryen har bestått av:
Forfatter og journalist Agnes Ravatn
Designer i Exil Design Ellen Lindeberg
Redaktør og høgskolelektor Birgitte Kjos Fonn
Journalist og samfunnsredaktør i Morgenbladet Frank Rossavik
Professor Kjell Lars Berge (juryleder)

Nytt av året er at vinneren mottar en pengepremie på 20.000 kroner som skal brukes på redaksjonelle prosjekter. Vinnertidsskriftet får også retten til å bruke betegnelsen «Årets tidsskrift» i markedsføringen det påfølgende året.

Kan bli Årets nordiske. Vinduet blir Norges kandidat i kåringen av Årets nordiske tidsskrift. Det er første gang denne prisen blir delt ut, og er et resultat av et samarbeid mellom de nordiske tidsskriftforeningene. Vinneren av Årets Nordiske tidsskrift vil offentliggjøres på Tidsskriftdagen på Litteraturhuset i Oslo i høst.

Dette er tredje gang Tidsskriftforeningen deler ut prisen Årets tidsskrift. Tidligere vinnere har vært Kirke og kultur (2007) og Samtiden (2006).

Prisoverrekkelsen vil foregå i forbindelse med Litteraturfestivalen i Lillehammer, lørdag 30. mai kl 19.00 på Kafé Banken.