Vant oktober-Sølvfisken med «Kamfer»

Alle kjenner noen som som henger litt etter og ikke er like oppdatert. Parodien finner vi i høstens Vipps-film, «Kamfer» som har vunnet Sølvfisken for oktober. POL og Einar Film & Fortellinger står bak.

81429 98dad original

Sølvfisken er litt tregere ute enn det vi ellers er vant med, og har fremdeles ikke kommet lenger enn til oktober-kåringen. Treg kan vel også hovedpersonen i Vipps-filmen «Kamfer» kalles, der han sutter på kamfer-drops, sverger til Programbladet og i det hele tatt nekter å dra seg ut av forrige århundre. Dinosauren i rommet er både bokstavelig og billedlig til stede i filmen.

Juryen har dette å si om sin egen avgjørelse: «Vipps, så ble det Sølvfisk til Vipps i oktober. Juryen ble sjarmert av mannen som liker å gjøre ting på den gamle måten, og som må ha alt nytt inn med kamfer. Et mykt, vennskapelig og humoristisk spark i rompa til alle som tviholder på fortiden.»

POL-teamet består av Stian Johansen, Janne Brenda Lysø, Monika Augustsson, Ina Egelandsdal, Thorbjørn Ruud og Petter Bryde. Filmen er regissert av Arild Fröhlich og produsert av Henriette Carlsen hos Einar Film & Fortellinger.