Virtuell Wall of Sound

Øyafestivalen inviterer til plakatutstillingen «En vegg av lyd» fra den internasjonale musikkplakatscenen. Fra 5.-12. August skal Oslo Mekaniske Verksted stille ut en liten bit av det som skjer i 2008.

Plakatkunsten har vært med å forme den visuelle siden av pop og rock helt siden 1950-tallet. Idag er scenen større enn noensinne. I samarbeid med Are Kleivan og The American Poster Institute, har Øyafestivalen fått med seg plakatene til noen av de viktigste og mest toneangivende utøverne i verden. I tillegg skal utstillingen belyse noen av de nyere utøverne i scenen, samt et knippe norske (se smakebiter fra utstillingen nederst i saken).

De som er med er: Alan Hynes, Amy Jo, Anna Martine Nilsen, Art Chantry, Are Kleivan, Bongout, Christian Hall, Crosshair, Dan Grzesca, Dan Stiles, Decoder Ring Design Concern, Diana Sudyka, David Witt, Eirik Seu Stokkmo, Firehouse, Graham Pilling, Guy Burwell, Hatch Show Print, Jay Ryan, Jeff Kleinsmith , Jesse LeDoux, Kunny von der Ploeg, Lil’ Tuffy, Lars P Krause, Leia Bell, The Little Friends Of Printmaking , Malleus, Martin Kvamme, Methane Studios, Nick Rhodes, Strawberryluna, Sindre W. Goksøyr, Tara Mcpherson, og Wytse Sterk m fl.

Variert og fargerikt – Det visuelle omfanget på utstillingen blir omtrent like variert og fargerikt som musikken på Øya, forteller Are Kleivan.

– Du får metall, jazz, elektro, punk, garage, pop, avantgarde, gubberock, støy og indie. Flesteparten av plakatene er silketrykket for hånd. En og annen er laget med letterpress. Noen er inkjets. Vi har til og med en plakat støpt i plast og minst to som lyser i mørket! Felles for alle er at de er er trykket i svært begrensa opplag – noen helt ned i ti eksemplarer! Enkelte av plakatene er allerede kostbare samleobjekter, andre kommer garantert til bli klassikere, mener han.

Alle plakatene er til salgs fra kr 250,- og oppover. Selve utstillingen er gratis.

Utstillingen åpner tirsdag 5.august, klokka 17.-19.

Oslo Mekaniske Verksted
Joachim Nilsens Gang
Grønland