Void-gründer i ADC-jury

Designer og softwareutvikler Bjørn Gunnar Staal skal delta i juryen for opplevelsesdesign (Experiental Design) under ADC 97th Annual Awards, som arrangeres av prestisjetunge The One Club for Creativity.

87947 2d629 original

The One Show er en årlig, internasjonal reklamekonkurranse og festival arrangert av The One Club for Creativity, som fikk sitt navn etter at The One Club og Art Directors Club slo seg sammen i 2016.

Bjørn Gunnar Staal.

Bjørn Gunnar Staal er eksperimentell designer, softwareutvikler og grunnlegger/partner i Void, designbyrået som spesialiserer seg på prosjekter i skjæringspunktet mellom design, arkitektur og teknologi.

Void vant blant annet stort i Gullblyanten 2015 med Kitchens kampanje for Kraftwerk i Operaen, «The Secret Num8rs», mens de i fjor skapte bølger med kunstprosjektet C8 (blant mye annet).

Fornøyd med kategorien

I det siste har Staal vært så opptatt med å jobbe med åpningen av Oslo-utstillingene til Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes at han har hatt lite tid til å reflektere over juryplassen.

– Støvet har såvidt har lagt seg etter en litt hektisk innspurt, men det er selvfølgelig kjempespennende å sitte i jury med så mange flinke folk fra hele verden! Jeg er også veldig fornøyd med selve kategorien og glad for å se at opplevelsesdesign er blitt en såpass bred, kryssdisiplinær kategori, forteller han.

Rent praktisk blir det nok ikke så mye globertrotting på Staal i forbindelse med juryeringen.

– Slik jeg forstår det så gjøres juryeringen i denne kategorien unna via web, så jeg vet ikke om jeg får hilst på de andre medlemmene direkte med mindre jeg bestemmer meg for å dra til selve utdelingen, noe som avhenger av hvor hektisk det er her hos oss i mai, forklarer Staal.

ADC-prisutdelingen foregår 7. mai 2018 som del av Creative Week i New York.