«We like to say that Berghs is only two centimeter from reality»

Westerdalsteamet Hallvard Fjeldbraaten og Morten Aleksander Halvorsen er et av to norske team som deltar i Young Creatives på Eurobest i Stockholm denne uken. Les deres eksklusive beretninger fra evenementet her.



Norge deltar med fire unge menn i Eurobest-versjonen av Young Creatives: Finn Knudsen og Eirik Sørensen fra Dist og Hallvard Fjeldbraaten og Morten Aleksander Halvorsen fra Westerdals. Fjeldbraaten skal rapportere om sine opplevelser fra den svenske metropolen eksklusivt hos kreativtforum.no, og her er første rapport (advarsel: Dersom du ikke liker å lese ord som «puling», gå heller videre til neste artikkel).

Konkurransen er i gang. Vi har fått en brief som allerede har begynt å bygge et eller annet bak netthinnene, mellom ørene og på papirene med kaffeflekker og blyantspiss. De som igår var våre europeiske venner, stoler vi ikke for fem svenske øre på i dag.

Etter at Morten hadde lest høyt fra «Haikerens guide til galaksen» landet vi i Stockholm en time senere enn antatt. De som representerer Tyskland er fra Brasil og Comfort Hotell er ikke særlig komfortabelt. Sveriges Westerdals, Berghs School of Communication, ligger – i følge direktøren Pär – bare to centimeter fra virkeligheten (og fem hundre meter fra Stureplan).

Morten og jeg bor i Gamla Stan. Dette gir oss en lenger avstand til virkeligheten enn Berghs med sine studenter, men vi velger å se på det som en styrke. Det er vanskelig å få overblikk over det som er helt nærme. Sånn har det alltid vært. Så noen kilometer lengre borte ligger vi og ser hele virkeligheten fra vårt vindu på Archepelago Hotell i Stora Nygatan 38.

Det er hardt. I natt sov vi ingenting. Vi bodde på et lite rom, med navnet Saltkråkan på døren, sammen med to ukjente londonere som hadde tatt plassen øverst i de to køyesengene. Han ene dro med seg en svensk blondine hjem og pulte henne, jeg vet ikke noen bedre måte å si det på, det var puling, 45 centimeter over ansiktet mitt, tre kilometer i fra virkeligheten. Morten snakka pent med dem. Forklarte at disse lydene som de hørte, de hørte også vi. At de setningene som blondina sa, penetrerte også våre ører. Og ærlig talt, det sa vi ikke, men setninger som «cum in my mouth» og «nej nej, not there» gjorde virkeligheten helt nærme og helt fjern på samme gang. Vi bestemte oss med det samme for å flytte enda lengre ifra den. Nå bor vi altså i Gamla Stan. Imorgen, mandag, skal dagens strategi begynne å ta form mot løsning.
Vi koser oss sammen med Finn og Eirik.
God natt.

Med hilsen fra Stockolm
H&M
Morten&Hallvard

Også KF-journalist Mina Lystad er på plass i Stockholm for å rapportere fra Eurobest. Følg med på nettsidene for de siste nyhetene fra konkurransen.