Young Lions Film til Sebastian Pandonis og Jakob Steinmo

De to Anorak-kreatørene vant den norske delen av konkurransen og skal dermed delta i Young Lions Film i Cannes Lions i sommer. Prisen ble delt ut under Gullblyanten 2021 fredag kveld.

Young Lions 2jpg
Young Lions 1
Duoen som gikk helt til topps i Young Lions Film var Sebastian Pandonis og Jakob Steinmo fra Anorak.

I Young Lions blir unge profesjonelle i syv forskjellige kategorier invitert til å konkurrere om å bli med på Young Lions i Cannes i juni. Det er Mental Helse Ungdom som sto bak briefen i den norske delen av konkurransen, og det er Kreativt Forum som har vært ansvarlig Film-kategorien.

I Young Lions kåres det bare ett vinner-team, og duoen som gikk helt til topps blant mange sterke bidrag var Sebastian Pandonis og Jakob Steinmo, som til daglig jobber i Anorak. Juryens begrunnelse lyder som følger:

«Vinneren fikk juryen til å lure på hva de så på. For her er oppgaven løst så smart og gjennomført at man ikke helt forstår hvilken tidsfrist filmen har blitt gitt. Både idé og håndverk er levert på et nivå som lett kunne blitt forvekslet med bidrag i andre kategorier i kveld. Et fortjent gull til en ensom vinner. «En som oss» for Mental Helse Ungdom av Sebastian Pandonis og Jakob Steinmo.»

Line Toftfoto Gustav Tvetenex
Line Toft i Mental Helse Ungdom. Foto: Gustav Tvetene

Line Toft, kommunikasjonssjef i Mental Helse Ungdom, er strålende fornøyd med både vinnerjobben og nivået på bidragene som kom inn.

– Vi er over oss av begeistring for bidragene som kom inn i konkurransen, og nivået er etter vår mening skyhøyt. For å løfte utfordringene vi står ovenfor har flere brukt kreative grep som treffer oss rett i hjertet. Vi er veldig takknemlige for alle som har brukt av sin tid og energi til å hjelpe oss løfte en problemstilling som angår så altfor mange i disse dager, sier Toft til kreativtforum.no.

Samarbeider med Kreativt Forum og andre bransjeforeninger

Young Lions Norge, ved CAPA, arrangerte syv konkurranser denne våren, i samarbeid med hver sin bransjeforening: ANFO for Marketer, Mediebyråforeningen for Media, Grafill for Design, INMA for Digital, Kreativt Forum for Film, Abelia for PR og Amedia for Print. Den internasjonale konkurransen arrangeres i slutten av mai og begynnelsen av juni. Cannes Lions International Festival of Creativity arrangeres fra 20.-24. Juni.