Yrja Oftedahl er ny CARE Norge-ambassadør

– Å kunne bidra til å fronte CARE sitt arbeid og sammen jobbe for et mer likestilt samfunn, er jeg utrolig stolt over, sier Yrja Oftedahl.

DSC 3810
Som ambassadør skal Yrja Oftedahl fronte CAREs arbeid, og bidra med å belyse likestillingsproblematikk i Norge og internasjonalt som blant annet programleder for CARE Talks. Foto: CARE Norge

Yrja Oftedahl, gründer og programleder i den prisbelønnede intervju-podkasten «Power Ladies» har trådd inn som ny ambassadør for utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen CARE Norge.

– Da denne muligheten dukket opp takket jeg selvfølgelig ja. CARE jobber hver dag for at jenter og kvinner sin stemme skal bli hørt og for oppnå et likestilt samfunn – som er kjernen i det jeg også jobber med. Å kunne bidra til å fronte CARE sitt arbeid og sammen jobbe for et mer likestilt samfunn, er jeg utrolig stolt over, sier Oftedahl.

Fremmer kvinnelige forbilder

Oftedahl startet sin podkast i 2018 hvor hun fremmer kvinnelige forbilder, og har siden oppstart intervjuet snart 200 inspirerende kvinner som utmerker seg innenfor det de holder på med. Her ønsker hun å styrke kvinner gjennom innhold, og skaffe verktøy og ressurser for at det skal bli lettere for kvinner å satse på egen bedrift. Podkasten har både mottatt og blitt nominert til en rekke priser.

– Det er svært nyttig å samarbeide ettersom vi jobber mot samme mål. Det gir større mulighet til å kunne påvirke ytterligere utover det jeg klarer på egenhånd. På den måten kan vi alliere oss og spre kunnskapen sammen for å skape større påvirkningskraft.

– I Norge har vi også en vei å gå

Som ambassadør fronter hun CAREs arbeid, og er med på å belyse likestillingsproblematikk i Norge og internasjonalt som blant annet programleder for CARE Talks.

– Alle temaer innenfor likestilling er viktig for meg, men en av de viktigste kampsakene er at kvinner skal ha like muligheter innenfor arbeidslivet. Derfor er det utrolig viktig å gi unge tilgang til skolegang og utdannelse. Man skulle tro at likestilling var på plass i Norge og at man umiddelbart tenker at likestillingsproblematikken kun gjelder andre land, men det er faktisk ikke tilfellet. I Norge har vi også en vei å gå. For at samfunnet skal bli likestilt så må kvinner involveres og få akkurat de samme mulighetene, sier Oftedahl og fortsetter:

– Jeg håper at min evne til å produsere innhold som er enkelt å forstå og engasjerende for folk, kan bidra til å forenkle komplekse saker. På den måten kan viktige og dagsaktuelle saker nå ut til flere folk.

– Hånd i hånd

Leder for kommunikasjon og politikk i CARE Norge, Susanne Lende, mener Oftedahl sin erfaring og verdier er akkurat det de ser for seg i en ambassadør.

– Yrja sin misjon om å bidra til at kvinner tar tak i eget liv og følger drømmene sine ved å løfte frem et mangfold av rollemodeller i sin podkast, går hånd i hånd med CARE sitt programarbeid. Vi tror den store følgerskaren som Yrja har opparbeidet gjennom sin engasjerende formidling av et viktig budskap vil komme godt med i videreutviklingen av CARE sitt arbeid. Vi er svært glade og takknemlige for å ha Yrja på teamet, og ser frem til et godt og viktig samarbeid, sier Lende.