Zoot vant Statens Designkonkurranse

Designbyrået Zoot AS har vunnet Statens Designkonkurranse 2010, og tjenestedesignoppdraget for Legevakten i Oslo.

Zoot er et norsk designbyrå som jobber med tjenestedesign og visuell kommunikasjon. Byrået består i dag av tre designpartnere, konsulent Haydn Evans, grafisk designer Graham Mansfield og tjenestedesigner Una Bjerkan Heimstad.

I høst har de konkurrert mot 24 andre byråer fra hele landet. Prosjektet «Trygg og informert, fra A til Å» er verdt en halv million kroner.
Målet er å forbedre brukeropplevelsen pasienter og pårørende har mens de venter ved Legevakten i Oslo.

Zoot skal intervjue og observere pasienter, pårørende og ansatte for å identifisere områder som kan forbedres. I samarbeid med brukerne skal Zoot utvikle løsninger som vil bli prøvd ut fortløpende. Løsningene kan være alt fra skiltsystem til visuell kommunikasjon og informasjon, eller romlige grep.

Juryens begrunnelse. – Vinneren Zoot AS har levert et særdeles sterkt bidrag av høy kvalitet. De har satt seg godt inn i oppdraget og viser en bred forståelse av utfordringene. Dette svarer de på med en gjennomtenkt prosess med en bredde av relevante metoder. Et sterkt grep er fokus på forholdet mellom forventninger og faktiske opplevelser.

Juryen.
Jonathan Romm, prorektor, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
Anders Vege, seksjonsleder Kunnskapssenteret
Leif Verdu-Isachsen, fagsjef, Norsk Form
Harald Vallgårda, seksjonsoverlege, Legevakten i Oslo
Kari Jokstad, sjeffysioterapeut, Helsetjenesten Drammen komm. Bernadette Kumar, prosjektleder, Helsedirektoratet