Zwart hyller Porsche 911

Reklamefilm-regissør Henrik Zwart har laget hyllestfilm til den udødelige Porsche 911. Fordi han bare måtte.

89666 c99fe original

Hva er det som gjør en bil til en bil? Og hva er det som gjør en bil til en klassiker? I arbeidet med en dokumentar om restaurering av klassiske Porsche-biler, falt regissør Henrik Dyb Zwart pladask for klassiske Porscher. Og etter å ha skutt timevis med materiale, måtte han rett og slett lage en egen tribute-film til en av verdens mest ikoniske biler gjennom tidene: Porsche 911.

– Jeg har egentlig aldri vært særlig opptatt av bil, men det er noe kunstnerisk med de gamle Porschene. Når er det det går fra å være en rekke skruer, sveiset metall og glass til å bli en klassiker? Visse biler har mer enn fire hjul, og det var det jeg ville utforske med denne filmen, forteller han.

Filmen er en kunstnerisk hyllest til den klassiske bilen.

– Prosessen med å restaurere gamle biler liker jeg veldig godt. Man tar det man liker, sidestiller alt som heter common sense og prinsipper for hvordan skal se ut, for så å lage noe eget som ingen andre har gjort før.

Porsche Centre Son har lånt ut biler, Sheriff og Motion Blur har bidratt med etterarbeidsfasiliteter og MPC Color i London har gjort grade. Voicen er fra «Det dadaistiske manifest» lånt fra en dokumentar fra 80-tallet.

Henrik Zwart representeres i Norge av Sheriff.