Zwart stakk av med kortfilm-gullet på Ciclope Festival

Regissør Henrik Dyb Zwart har vunnet gull i kategorien Special Selection – Short Film under Ciclope International Festival of Craft i Berlin.

Zwart
Henrik Dyb Zwart.

Den norske regissøren Henrik Dyb Zwart har vunnet gull for kortfilmen «Alt på én gang» ved den prestisjetunge CICLOPE International Festival of Craft, som i år foregikk i Berlin.

«Alt på én gang» dykker ned i den komplekse naturen til menneskelig hukommelse og følger hovedpersonen Jakob mens han opplever alle de fragmenterte delene av sitt liv samtidig, for å finne meningen med det øyeblikket da alt endret seg. Torsdag i forrige uke vant kortfilmen førsteplassen i kategorien «Special Selection – Short Film» på Ciclope.

«Alt på én gang», er den første kortfilmen Henrik Dyb Zwart har regissert, og den hadde verdenspremiere på den 79. utgaven av den internasjonale filmfestivalen i Venezia i kortfilmkategorien, og har siden gjort inntrykk ved filmfestivaler over hele verden, inkludert Festival du Nouveau Cinéma i Montreal, Short Shorts Film Festival i Tokyo, og Tallinn Black Nights Film Festival, der den vant prisen for «Best Short Film» på Rebels with a Cause-programmet.

Se traileren for «Alt på én gang» her.

Kortfilmen med Steinar Klouman Hallert, Elisabeth Aschehoug og Sondre Larsen i hovedrollene er skrevet og regissert av Henrik Dyb Zwart, fotografert av Mario Poljac, finansiert av Det Norske Filminstitutt og produsert av Øystein K. Dyb fra det skandinaviske produksjonsselskapet Bacons kontor i Oslo.