Andrea flytter hjemmefra

Etter fem år og nærmere 100 reklameproduksjoner hos Tangrystan, retter Andrea Eckerbom linsa mot nye kunstneriske utfordringer, denne gangen hos Animasjonsdepartementet.

85526 3014b original
Andrea Eckerbom med kolleger på jobb. Foto © Tangrystan

– Det er ikke ofte man sender pressemelding når noen slutter, men det føles nå som det eneste riktige når en av Tangrystans kjære døtre flytter hjemmefra. Etter 5 år og nærmere 100 reklameproduksjoner hos Tangrystan, retter Andrea Eckerbom linsa mot nye kunstneriske utfordringer, denne gangen hos Animasjonsdepartementet, forteller Tangrystan-produsentene Gry Sætre og Beate Tangre.

Produksjon av kortfilmen «Matriarkata» i august, blir et slags visittkort på Andreas kunstneriske uttrykksbehov og starten på hennes nye fantasifulle hverdag hos Animasjonsdepartementet, hvor hun også kommer til å jobbe sammen med sin multikunstnermann, Martin Gautron.

– Vi kommer til å savne jobbhverdagen med Andreas herlige hode, men hun flytter heldigvis bare et drøyt kvartal sørover og hennes ønske om å kombineres sin kompetanse og utvikle andre sider av seg selv står det respekt av og det støtter vi selvfølgelig. Og selv om vi vifter farvel med våte lommetørkler, så er det som i de fleste storfamilier med nesten 20 medlemmer, en hel haug med spennende oppgaver som venter, og ikke minst gir endring rom for nye tanker, mennesker og konstellasjoner sier Sætre og Tangre.

Ut av komfortsonen

– Med et hjertesukk forlater jeg Tangrystan og de to tøffeste damene i byen, som bygget, støttet, formet, fostret og dresserte meg i reklamebransjen. Reklamefilmproduksjon på Tangrystan har vært livet mitt de siste fem årene og sammen med Gry og Beate har vi laget utrolig mye fine filmer jeg er stolt av. Nå er tiden moden for å uvikle nye sider, utfordre meg selv og ta et steg ut av komfortsonen, sier Andrea Eckerbom.