Animatør James Martin til TRY Motion

James Martin blir en del av TRY-husets designdrevne team for animasjon, motion-design og lyddesign.

James Martinx
James Martin.

Martin beskriver det å begynne i TRY Motion som endelig å komme hjem, samtidig som du innser at alle i heimen møter dagen med svart belte rundt livet.

Bred erfaring

– På den ene siden kjente jeg allerede veldig mange av mine nå nye kolleger i TRY-huset før jeg begynte her. Derfor har jeg aldri følt meg som «han nye». Jeg visste også at det var mange flinke folk her. Likevel ante jeg ikke at det faglige kompetansenivået i TRY Motion er så høyt som det faktisk er. Det er virkelig en unik kultur her, der folk ser hverandre og har lav terksel for å kaste ball gjennom hele den kreative prosessen. Det gjør det utrolig inspirerende å jobbe her og bidrar selvsagt til at du har lyst til å utvikle deg enda mer.

35-åringen kommer opprinnelig fra Seattle i USA, men har jobbet for blant annet Kitchen, Toxic, Animasjonsdepartementet og SDG før han gjorde Apt-er av seg. Blant jobber på CV-en hans som har fått heder og ære er traileren til «Angry Birds»-spillet, identiteten til Gullblyanten 2017 og OBOS Nabohjelp. Martin sitter også i Grafills faggruppe for animasjon og motion design.

– Hvis jeg skal beskrive meg selv faglig, vil jeg si at regi, animasjon og musikkomposisjon er områdene jeg jobber mest med. Rent utviklingsmessig har jeg nok gått en litt annen vei enn en del andre i vår del av bransjen. Mitt inntrykk er at mange starter med en frisluppet stil og så snevrer seg inn utover i karrieren. Selv jobbet jeg mye med motion graphics og After Effects som ny i faget, mens jeg nå i all hovedsak jobber med håndtegning og musikk.

Unik kultur

Leder for TRY Motion, Marianne Strandly, er veldig fornøyd med å ha fått Martin med på laget.

– James’ stil er virkelig unik. Han tilfører TRY Motion et faglig særpreg som gjør oss enda bedre rustet til å sørve våre oppdragsgivere. Foruten å holde et høyt faglig nivå, har James en personlighet som passer godt i vår team-baserte måte å jobbe på. Den unike kulturen vi har i TRY Motion er én av våre to viktigste bærebjelker. Sammen med bred fagkunnskap utgjør den suksessformelen som gjør at vi lykkes så bra med å skape kommunikasjon som styrker kundenes merkevarer. James treffer godt på begge og er «off to a flying start», som man sier i hans hjemland. Det føles godt å treffe så bra med en nyansettelse som vi har gjort med James, og det er bare å glede seg til fortsettelsen.