Behalf forsterker med utvikler, produktleder og designere

Design- og produktstudioet Behalf starter året med fire nyansettelser, og er nå totalt 11 ansatte.

Behalf portretter foto Einar Aslaksen 505 1
Fra venstre: Malin Lindberg, Sindre Setran og Emilie Aabakken. Foto: Einar Aslaksen
Jonespen
Jon Espen Kvisler. Foto: Privat

– Vi har hatt god fart gjennom hele 2020 og 2021, og etterspørselen etter hjelp til digital produktutvikling har bare økt i løpet av denne perioden. Det er jo veldig gledelig for oss, men det gjorde også at vi var nødt til å forsterke med flere flinke folk - blant annet for å unngå at de vi hadde fra før skulle få altfor mye å gjøre, forteller daglig leder Eivind Lund.

Henter designere fra TRY Apt og SDG

Vi lyste ut en stilling som designer hos oss sent på høsten i fjor, og fikk inn råsterke søknader fra flere av de beste designbyråene i landet. Etter en grundig prosess med mange intervjuer, satt vi igjen med to kandidater som begge var så åpenbart perfekte for oss at vi like godt ansatte begge to.

Malin Elisabeth Lindberg (34) fra TRY Apt og Sindre Liatun Setran fra SDG er to nye designerne i Behalf.

– Jeg trivdes i TRY Apt og var ikke på leting etter nye muligheter, så det skulle litt til for trigge lysten til å flytte på meg. Men så dukket en superfin stillingsannonse opp i instagramfeeden min og jeg ble nysgjerrig. Etter å ha lest gjennom følte jeg nesten at det ble dumt å ikke ta kontakt. Det gikk litt slag i slag og jeg fant fort ut at dette var en mulighet jeg bare måtte ta. Behalf er et lite byrå med store ambisjoner, men først og fremst er det skikkelig hyggelige og flinke mennesker som jobber her, forteller Lindberg.

Sindre Setran (26) valgte også å ta spranget fra stort designbyrå til lite produktstudio.

– Jeg hadde et personlig ønske om å jobbe mer produktfokusert. Så syntes jeg Behalf hadde en spennende kundeliste, og etter hvert som jeg fikk vite mer om hva de står for, likte jeg veldig godt tilnærmingen til faget og kunder. Behalf jobber sammen med kunden, fremfor å jobbe for kunden, og det gir en annen og mer spennende måte å jobbe på, mener Setran.

Forsterker med produktleder og fullstack-utvikler

Emilie Aabakken (30) kommer fra CMO-jobb i startup-selskapet Wiral, som hun også var med å starte opp i 2016.

– Behalf er et lite, men ledende miljø på ekstremt etterspurt kompetanse innen krysningen mellom design og digital produktutvikling. Ved å være en del av et startupmiljø har jeg sett hvordan denne kompetansen er nøkkelen til å lykkes med god produktutvikling og hvor mange gode ideer som har gått tapt av mangelen på den, forteller Aabakken.

– At det var et mindre team var avgjørende, fordi jeg blir ekstra motivert av å kunne arbeide et sted hvor jeg kan bidra til å utvikle selve selskapet. Etter bare noen uker har jeg allerede erfart dette i praksis hvor hele bredden av teamet får mulighet til å ha en mening om hva slags kunder vi ønsker å jobbe med og på hvilken måte. Ekstra befriende er det å oppleve hvordan folka her utfordrer og stiller krav til kundene vi jobber med, og med trykk på med. Her er det fokus på å samarbeide med kundene, ikke rene leveranser.

Behalf har også ansatt Jon Espen Kvisler (35), som er utvikler og drev eget foretak før han søkte utviklerjobb i produktstudioet.

– Jeg valgte Behalf fordi jeg får jobbe med sjukt flinke folk som virkelig bryr seg om hverandre. Behalf har også et tydelig produktfokus i prosjektene sine hvor jeg får mulighet til å være med fra start til slutt i prosessen, noe som ikke alltid er gitt for utviklere. Ellers liker jeg åpenheten i firmaet, alle vet hva alle tjener og det er null stress å snakke om sånne greier som kan være litt «hemmelig» andre steder. Heldigvis var de veldig positive til å legge til rette for at jeg kan fjernarbeide fra Östersund i Sverige, der jeg bor og har familie, og da var det ikke noe mer å lure på, forteller Kvisler.

Fra designbyrå til produktstudio

– Vi har gjort et strategisk valg om å konsentrere oss om å utvikle digitale produkter, og gjøre færre rene identitetsdesign- eller nettsideprosjekter. Etter å ha vært involvert i flere vellykkede oppstartssatsninger, som Teston, Propr og ReMin Smittesporing, ser vi at vi leverer aller best når vi jobber sammen med ambisiøse grundere som har gode ideer og som ser hvor viktig visuell identitet, brukeropplevelse og teknologivalg er for å lykkes, sier Eivind Lund.

– Dermed trengte vi å styrke oss både på teknologisiden og på produktutvikling og produktledelse, og vi var utrolig heldige som klarte å få tak i både Jon Espen og Emilie, i et marked som skriker etter begge disse kompetanseområdene, og der folk virkelig kan velge og vrake i muligheter.

Ifølge Behalf har de levert solide overskudd hvert år siden oppstarten i 2018, og er fra og med 2021 kåret til Gaselle-bedrift i DN Gaselle, Dagens Næringslivs årlige kåring av landets mest fremgangsrike bedrifter.