Bielke&Yang vokser med tre

Designbyrået markerer 10 år i bransjen med tre nye ansettelser: Byråleder Nora Gaupseth, seniordesigner Sofie Platou og prosjektleder Felix Bryngell.

BY liggendexxx
Fra venstre: Martin Yang, Nora Gaupseth, Felix Bryngell, Sofie Platou, Christian Bielke og Evan McGuinness. Foto: Bielke&Yang

Byråleder Nora Gaupseth kommer fra stillingen som daglig leder i vekstbyrået Simpleness, hvor hun har vært sentral i utarbeidelsen og forbedringen av arbeidsprosesser, rutiner, struktur og kulturbygging.

– Bielke&Yang har hatt en sunn og stødig vekst siden oppstarten i 2012, og er nå inne i en spennende fase med fokus på videreutvikling og ytterligere profesjonalisering – et arbeid jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Gaupseth.

– Siden Martin og jeg startet Bielke&Yang har vi, som de fleste gründere, hatt mange hatter og roller. Nå går vi inn i et nytt kapittel med fokus på å profesjonalisere alle ledd i bedriften – og vi er utrolig stolte av å la Nora lede an som byråleder. Hun er like skarp og effektiv som hun er varm og morsom, og vi gleder oss til å videreutvikle selskapet sammen, sier Christian Bielke, daglig leder og partner i Bielke&Yang.

Styrker design og prosjekt

Seniordesigner Sofie Platou er tidligere designer og team lead for grafisk- og digital design i Snøhetta, hvor hun blant annet har jobbet med kunder som Wikipedia, Moniker og Le Monde.

– Bielke&Yangs helhetlige tilnærming til design, og deres fokus på hvordan faget påvirker mennesker og samfunnet vi lever i, er veldig spennende. Jeg gleder meg til å utforske dette videre sammen med noen av de flinkeste designerne jeg vet om, sier Platou.

– Sofie er en utrolig dyktig konseptuell- og formsterk designer, som vi er stolte over å ha fått med på laget. Hennes bakgrunn fra et tverrfaglig miljø i Snøhetta passer vår tilnærming til merkevarebygging på en god måte. I tillegg har hun glidd rett inn i miljøet fra dag én, og betyr allerede mye for det sosiale og kulturelle, sier Martin Yang, designsjef og partner i Bielke&Yang.

Prosjektleder Felix Bryngell er tidligere Team Lead Project Manager hos Universal Music, hvor han blant annet har utviklet merkevare- og markedsføringsstrategier for artister som Astrid S, Dagny og Emilie Nicolas.

– Vi plukket fort opp at Felix har en slags legendestatus blant kollegaer i musikkbransjen, og basert på de første ukene vi har jobbet sammen forstår vi hvor dette kommer fra. Felix er sulten, strukturert og nysgjerrig, vi lærer av hverandre hver dag, sier Bielke.

– Bielke&Yang er ikke bare ekstraordinære på alt de gjør når det gjelder kvalitet, helhet og tydelighet, men er også en gjeng med fantastiske mennesker som jeg er veldig stolt av å nå kunne være en del av, sier Bryngell.

Gaupseth, Platou og Bryngell tiltrådte sine respektive stillinger i september 2022.