Brainify utvider staben

Konsulentselskapet Brainify har gjennom koronatiden gått fra full stopp til en økt oppdragsmengde. Nå utvider de staben med en talentfull junior og en bransjekjenning.

Lasse mindre2
Planen var et gruppebilde av de to nye ansatte. Men med Lasse i karantene ble alternativet en kommende kollega på mobiltelefonen. Foto: Stian Norum Herlofsen
Kasper mindre fil
Kasper Aamodt (foran) har tross sin unge alder en bred teknisk erfaring, og blir Brainify sin nye kundeservice-ansvarlig. Bak i bildet: Daglig leder Johannes Hoff Holmedahl. Foto: Stian Norum Herlofsen

– Den økte oppdragsmengden det siste året begynte med eksisterende kunder som ønsket å utnytte digitale muligheter i en annerledes tid. Når vi da i tillegg signerte flere store nye kunder, har det gjort at vi har fulle dager, sier grunnlegger og daglig leder Johannes Hoff Holmedahl i Brainify.

På kundelisten har blant annet OBOS Block Watne, Viken Fylkeskommune, Lyskultur, TEFT og Acta tatt plass siste halvåret. I tillegg til omtrent ti andre nykommere.

En erfaren konsulent

Senior kommunikasjonsrådgiver og tekstforfatter Lasse A. Vangstein er i så måte et viktig tilskudd til Brainify, i og med at han kommer fra en stilling i markedsavdelingen i BoligPartner.

– Jeg tillater meg å kalle Lasse en bransjekjenning! En du mest sannsynlig har hørt om før, sier Holmedahl.

– Med 15 års bransjeerfaring som fra blant annet Vålerenga Fotball, Avinor og som pressesjef for X Games Norway, og som en kjent fotballpodder, tenker jeg det ikke er å overdrive. Lasse vil få en viktig posisjon i de fleste prosjektene våre fremover, forklarer Holmedahl.

Vangstein starter i jobben 1. juni, og gleder seg til nye utfordringer.

En teknisk ressurs

Kasper Aamodt er det andre nye tilskuddet til Brainify-staben. Han blir selskapets nye kundeservice-ansvarlig, og kommer fra en lignende stilling i et Bergen-basert selskap. Selv om han opprinnelig er fra hjemkommunen til Brainify.

– Kasper er en av disse naturtalentene som jeg alltid er på utkikk etter, sier Holmedahl.

– Han er en teknisk potet med et godt konsepthue, en fyr jeg kan bruke til veldig mye. Og en person som kan avlaste meg i en del krevende tekniske oppgaver. Han har vært på LinkedIn-overvåkninga mi siden han gikk ut av videregående.

Fjoråret bedre enn fryktet

Med de to nye konsulentene, men med ei tekstforfatter som flytter til Afrika, teller Brainify nå tolv: Ni konsulenter i Norge og tre i Bangladesh. To frilansere, og disse i Bangladesh innleid via underleverandør, men resten som fast ansatte i fulle stillinger.

– Fjoråret ble betraktelig bedre enn fryktet. I sommeren tenkte jeg at vi kom til å tape penger, og vi endte på en omsetning nærmere en million under budsjett. Likevel viser årsregnskapet et positivt driftsresultat på nesten ti prosent. Det skal vi være fornøyd med, avslutter Holmedahl.