Fagfolk vender hjem til Storm Studios

Fem tidligere ansatte som har vært ute og jobbet på storfilmer i den store verden vender nå snuta hjem mot Grünerløkka.

51647 89eb8 original
Storm Troopers: Anette Gjertsen, Nikolai Lockertsen, Thomas Reppen, Øystein Larsen, Otto Thorbjørnsen, Espen Nordahl og Samuel Karlsson. Foto: Storm Studios

– I løpet av det siste året har vi hatt glede av å få tilbake fem ansatte som valgte å reise ut av Norge for å jobbe på de store effektstudioene i verden, forteller studioleder Fredrik Arntzen.

Otto Thorbjørnsen, Anette Gjertsen, Espen Nordahl, Nikolai Lockertsen og Samuel Karlsson har de siste årene vært involvert i storfilmene «Hobbiten», «Iron Man 3», «John Carter», «Superman», «World War Z», «The Hunger Games: Catching fire», «Thor», «Den Store Gatsby», «Guardians of the Galaxy» og «The Mortal Instruments: City of Bones».

Alle fem har jobbet på forskjellige studioer i verden, men nå er de tilbake der de startet, på Grünerløkka hos Storm Studios.

God timing

Med den sterke utenlandske interessen for norsk film og norske regissører er det et godt tidspunkt å komme hjem på. Otto Thorbjørnsen har de siste tre årene jobbet for Double Negative og Framestore i London, men valgte å komme tilbake for å ta del i den raske utviklingen her hjemme.

– Kvaliteten på det vi produserer er skyhøy og Norge har så mange gode historier å fortelle innen reklame- og spillefilm, sier Thorbjørnsen, som gjerne vil utfordre byråer og manusforfattere til å tenke stort.

Storm Studios har etter Kon-Tiki levert effekter til en rekke reklame- og spillefilmer, nå sist for den effektunge storfilmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». De er også i gang med den danske filmen «Skammerens Datter», hvor selskapet står for en svært avansert dragesekvens.

– Det er derfor en stor støtte og en kvalitetssikring at så mange av våre ansatte har erfaring fra lignende filmer i utlandet, sier Arntzen.

Kompetanseheving

I tillegg har Storm Studios hentet inn to yttterlige veteraner innen visuelle effekter, Øystein Larsen («The Matrix», «Max Manus», «Trolljegeren», «Reisen til julestjernen»), og Thomas Reppen som har jobbet 10 år i Los Angles med blant annet «Transformers», «Benjamin Button», «Oblivion» og «Maleficent».

– Det er et privilegium å få være med å bygge opp kompetansen i Norge. Spesiellt nå som fokuset på utdanning på universitetsnivå innen effekter, og skatteinsentiver er på trappene, avslutter Thomas Reppen.