Fra Apple i LA til Sony i Oslo

Christin Malén Andreassen har flyttet tilbake til Norge etter sju år i USA. Her hjemme blir hun Creative Director i Sony Music Norway.

92249 a5709 original
Lena Midtveit og Christin Malén Andreassen.

Hun skulle jobbe i utlandet i «maks et år», men året ble fort til sju, og Christin Malén Andreassen har i mellomtiden vært innom steder som B-Reel og Ogilvy & Mather i New York, samt i Apple Music i New York og Los Angeles, der hun fra 2015 jobbet med både content marketing og med artister og utgivelser.

Før hun pakket snippesken og reiste fra Oslo, ga hun ut magasinet Out Of Step, i tillegg til å jobbe som designer hos SMFB.

Nå blir hun altså Creative Director i Sony Music Norway, hvor hun blir del av ledergruppen og rapporterer til MD Lena Midtveit, som har gledet seg til å få Andreassen på plass.

– I tillegg til tung faglig kompetanse, så kjentes det som full klaff med Christins store musikkinteresse og kunnskap, for ikke å snakke om at hun er en herlig person som alle umiddelbart har omfavnet her på Sony Music. Nå gleder vi oss til tiden fremover og å bli bedre kjent og ikke minst at artistene våre får lære Christin å kjenne og se hva vi kan klare å skape sammen, sier Midtveit.

Åpne armer og høye forventninger

– Jeg er både smigret og lykkelig for at Sony Music Norway valgte meg til å fylle rollen som Creative Director her på huset. Det er en sann glede å komme i en rolle der jeg får kombinert min lidenskap for musikk og kultur med design og creative. Det føles som en veldig bra match, og jeg har blitt tatt imot med åpne armer og høye forventninger, sier Andreassen.

Hun forteller at hun nå skal samle teamet sitt og lage et godt kreativt miljø der folk både kan utfordres, vokse og trives.

– Men også bli introdusert til og inspirert av mye av det den kreative bransjen i Oslo og resten av verden allerede har å by på. Jeg gleder meg til å brette opp ermene og bruke alt jeg har lært så langt til å hjelpe å profilere artistene våre på en tydelig og spennende måte fremover, og jeg håper vi vil overraske bransjen litt også på veien.