Fra Miksmaster til Apt

Sigurd Kristiansen er ny motion designer i Apt.

88730 75353 original
Kaare Øystein Trædal og Sigurd Kristiansen. Foto © Apt

I Apt gleder de seg over at skillet mellom de digitale plattformene gradvis viskes ut.

– Det er nå fullt mulig å ha elegante, animerte grensesnitt og å berike opplevelsen med animasjoner og lyd uten at det går på bekostning av universell utforming, uansett om en digital tjeneste skal brukes på mobil eller PC, sier daglig leder i Apt, Kaare Øystein Trædal.

– Hos oss smelter 3D, motion design, digitalt design og utvikling sammen i en perfekt tverrfaglig kombinasjon. Sigurd Kristiansen tar med seg bøttevis med erfaring som vi vil kunne nyte godt av i vår satsing fremover.

Som sjefen gyver også Kristiansen rett løs på det faglige:

– Motion design og animasjon blir en stadig mer integrert del av digitale brukeropplevelser. Gjennom et tett samarbeid mellom utviklere, UX-designere, lyd- og motion-designere kan man skape rikere opplevelser, hvor bevegelse er så mye mer enn en video som spilles av i en rute, og for å få til dette må alle fagfelt planlegge og jobbe sammen fra start til slutt, sier Kristiansen, som ikke har snakket ferdig:

– Dette har påvirket UI-/UX-design for web også, og her vil det skje mye de nærmeste årene. Det legges mer og mer arbeid i å utnytte mulighetene man har til rådighet når man utformer innhold som reportasjer og produktpresentasjoner for digitale plattformer. Digital kommunikasjon kan være så mye mer enn bare statisk tekst, bilde og bokser med video nå, og det åpner for å både kommunisere tydeligere og engasjere mer.

Kaare Øystein Trædal runder det hele av:

– Mange prosjekter vil ha arbeidsprosesser som ligner mer på hvordan man jobber med spillutvikling enn animerte TV-reklamer, og da er det en styrke å ha spesialister innen mange felt på huset som sammen finner veien til målet, avslutter Trædal.