Skaren gir seg som kreativ leder

Frode Skaren begynte som kreativ leder i det Stavanger-baserte byrået Melvær&Co for drøye to år siden. Nå har han levert oppsigelsen sin for å satse 100 prosent på egen virksomhet.

90320 c2909 original
Illustrasjon av Frode «Uglylogo» Skaren

For litt over to år siden fikk Frode Skaren en telefon fra daglig leder i Melvær&Co, Andreas Melvær, om han kunne sende en liste med forslag til hvem som kunne egne seg som daglig leder i byrået. Han sendte en mail med kun ett navn, nemlig sitt eget.

– I utgangspunktet var det ment som en halvveis spøk, men tanken på å ha en slik stilling syntes jeg var spennende og utfordrende, og vi bestemte oss for å prøve det ut. Vi hadde en litt spesiell løsning siden jeg bodde så langt unna og fordi jeg egentlig hadde nok å gjøre med mitt eget firma, Uglylogo, så jeg var kun innom to dager i uka, forteller Skaren.

Drive mer med det han elsker

– Grunnen til jeg gir meg nå er at jeg ikke klarer å levere 100% på begge steder noe som er svært frustrerende for meg. Samtidig som mye pendling kjennes på kroppen etter noen år. Jeg bestemte meg i sommer for å si opp en sikker og bra jobb med en helt super gjeng i Stavanger, noe som selvfølgelig er litt trist.

– Tiden fremover vil gå til å fokusere max på Uglylogo, der jeg driver med det jeg elsker. Illustrasjoner og grafisk design, med hovedvekt på illustrasjoner. Jeg har startet et co-working sted sammen med gode venner i bygda mi, Kvinesdal, som er et bra sted å jobbe - samtidig som jeg har et flott studio i en gammel låve hvis jeg trenger mer plass.

Hva skjer fremover nå?

– Jeg jobber ofte sammen med Rune Mortensen, og vi skal samarbeide de neste 3 årene på By:Larm-festivalen.

– Jeg er fortsatt med i agenturet byHands, der jeg nå vil få mer tid til spennende prosjekter. Jeg blir også mer å se i hovedstaden, ønsker å involvere meg mer i designbransjen, samt få mer tid til å engasjere meg i workshops, foredrag og lignende. Og kanskje aller viktigst blir at jeg kan gjøre mer av mine egne prosjekter.

– I tillegg blir nok både kone og barn glad for at jeg er mer hjemme, legger han til.

– Kanskje ikke kona …