Goods forsterker på industridesign

Teamet i det miljøfokuserte pakningsbyrået vokser med Kasper Jakobsen og Sander Kommedahl.

DSCF0395 K1 BREDDE
Kasper Jakobsen og Sander Kommedahl. Foto: Goods

Goods har siden starten i 2019 vokst jevnt og trutt, og nå er det industridesignteamet som utvides med spesialistkunnskap om materialer, emballasjekonstruksjon, produksjon og bærekraft.

– Kasper og Sander er nummer 11 og 12 inn i Goods, og vi har doblet størrelsen vår på et års tid. Det viser jo først og fremst at det vi gjør er etterspurt der ute, og vi er så glade for å kunne løse enda flere og mer komplekse strukturelle designprosjekter. Samtidig ser vi at vår kombinasjon av innovasjon og bærekraft innenfor pakningsdesign er like relevant for selskaper i New York, Paris og Shenzen som i Oslo, sier daglig leder Camilla Martinussen.

Kasper Jakobsen er nyansatt som industridesigner, og var også byråets aller første praktikant. Han kommer tilbake til Goods etter to år som emballasjeutvikler i Orkla Home and Personal Care der han jobbet med merkevarer som Jordan og Lano. Jakobsen har en mastergrad i produktdesign fra OsloMet, og har også tidligere jobbet hos Grønt Punkt med prosjekter innen plastproduksjon og design for gjenvinning.

– Krysningen mellom bærekraft og emballasjeutvikling har alltid vært spennende for meg. Goods har vokst en hel del siden praksisperioden min i 2019, og jeg gleder meg til å komme i gang og høre hva de har gjort siden sist!, sier Kasper.

Industridesigner Sander Kommedahl kommer rett fra en bachelorgrad i Produktdesign ved OsloMet, hvor hans hovedoppgave fokuserte på bruk at mycelium, et materiale som utvikles naturlig fra sopp og kan brytes ned til jord uten å skade miljøet. Sander har tidligere gjort prosjekter med Jenkins&Uhnger, med blant annet Victorinox.

– Det at Goods tenker helhetlig rundt merkevarer, bærekraft og materialbruk har alltid gjort meg nysgjerrig på dem, og det samsvarer med mine verdier som designer. Jeg er spent på tiden fremover med Goods, og er glad for å ha tatt steget ut fra skolen og inn i en bedrift som tar en ansvarsfull rolle innen fremtidige designløsninger, sier Sander.

– Fremtidens materialstrømmer og verdikjeder blir laget nå. For å være et designbyrå innenfor pakning og forbrukermerkevaner i dag tenker vi at å påvirke det fysiske aspektet er et minstekrav. Vi er stolte av å tiltrekke oss talentfulle og bærekraftsbevisste folk som Kasper og Sander, og gleder oss til alle prosjektene vi skal gjøre sammen, sier kreativ leder Sandro Kvernmo.