Gull-jente til SDG

Young Lions-vinner blir del av design-teamet i Scandinavian Design Group.

73663 7148e original
Ida Andersen blir en del av teamet i Scandinavian Design Group.

Ida Louise Andersen vant sammen med Sunniva Grolid gull i Young Lions Design i Cannes i fjor sommer. Nå blir hun en del av teamet i Scandinavian Design Group.

– Det er deilig å fylle på med unge talenter som så tydelig viser at de har både hode og hjerte med seg i løsningene de utvikler, sier administrerende direktør Jannicke Øiaas i SDG.

– Ida er en multidisiplinær designer, som angriper enhver oppgave med både ærefrykt og pågangsmot, uavhengig av kanal og plattform. Det er nettopp det både vi og bransjen trenger, sterke designere og kloke rådgivere som evner å realisere potensialet i de merkevarene vi jobber med.

Andersen begynte sin utdanning på Norges Kreative Fagskole før hun fullførte en bachelor på Nuova Accademia di Belle Arti i Milano. Der blir studentene drillet i konseptutvikling og multidisiplinær tilnærming.

Spillifisering og delingsøkonomi

Ifølge byrået har Andersen allerede utviklet flere ideer knyttet til sosialiseringtjenester, basert på delingsøkonomi- og gamificationprinsipper, og flere av dem er ikke så langt unna faktisk realisering. Etter endt skolegang, har hun jobbet i We Oslo, der hun har rukket å være med på å utvikle visuelle konsepter for flere kunder. Nå er turen kommet til SDG.

– Mine dyktige mentorer Kristine Lillevik og Camilla Hansteen i We Oslo, lot meg jobbe tett på kundene og arbeide selvstendig i krevende prossesser, noe som har vært en verdifull erfaring, og den beste ballast for å ta fatt på nye utfordringer i SDG, forteller Ida Louise Andersen.

– Som en etablert aktør i bransjen opplever jeg SDG solid forankret i sin brede kompetanse kombinert med en energigivende fremoverlent holdning. Dette ser jeg frem til å bli del av, avslutter hun.