JCP har sikret seg anerkjent kokk: – Øker trivselen og gjør oss mer bærekraftige

Etter flere år uten kantine, har JCP hentet inn erfarne Tore Belgum som ny kokk. Belgum har lang fartstid som kokk og baker, og har i tillegg til å ha jobbet ved flere restauranter i Norge og Spania gitt ut flere bøker og drevet eget cateringfirma.

Image002
Lars Terje Grorud, Hanne Neby og Tore Belgum. Foto: JCP PRAD

– Det er fantastisk å ha Tore på plass, og tilbakemeldingene fra de ansatte de første månedene har vært kjempepositive. Siden vi fikk lov til å komme tilbake på kontoret har vi vært uten kjøkken, og det er en skikkelig luksus å få kvalitetsmat servert på vårt splitter nye kjøkken hver dag, sier CEO Lars Terje Grorud.

Også Belgum selv er fornøyd med å ha kommet i gang.

JCP har et flott arbeidsmiljø, som det har vært veldig fint å bli en del av. Folk er imøtekommende, og jeg har inntrykk av at de setter pris på maten min også, og det er jo alltid hyggelig! sier han.

– Målet er et matsvinn på null

I tillegg til å være et fint tilbud til de ansatte, er det nye kjøkkenet også en viktig del av JCPs bærekraftsarbeid.

– Tore og kjøkkenet er en viktig del av bærekraftsarbeidet vårt på flere måter. Ikke bare øker det de ansattes trivsel at de nå endelig har et hyggelig sted å spise lunsj, og at de får god mat, men det er også et viktig ledd i å begrense matsvinnet vårt, sier Grorud.

– Jeg serverer én rett hver dag, slik at minst mulig mat kastes. I tillegg må hver ansatt uken før melde fra om hvilke dager den påfølgende uken de skal ha mat, slik at jeg ikke lager mat til for mange. Restene pakkes i porsjonspakninger og settes i kjøleskapet, slik at sultne ansatte kan spise mer senere på dagen om de ønsker det. Målet er et matsvinn på null, og vi har ikke vært langt unna det de første månedene, sier Tore Belgum fornøyd.

Ny tallknuser på plass

Belgum er imidlertid ikke den eneste nyansettelsen hos JCP de siste månedene. På plass er også Hanne Neby, som ny økonomimedarbeider. 28-åringen har en bachelor i idrettsvitenskap fra University of Bridgeport i USA, og et årsstudium i økonomi og ledelse fra OsloMet. Hun har også jobbet tre år som klubbutvikler og ansvarlig for barneidretten i Frigg Oslo.

– Vi er veldig glade for å ha Hanne på plass. I tillegg til å gjøre en kjempejobb, har hun glidd rett inn i miljøet vi er så stolte av her i JCP, sier Grorud.

Neby er fornøyd med å være på plass i ny jobb.

– JCP kunne tilby meg en variert og lærerik stilling i økonomiavdelingen til et svært spennende konsern. Her får jeg erfaring i en kreativ bransje, med høyt tempo og mange ulike prosjekter. JCP er også en arbeidsplass med et godt og sosialt miljø, noe som passer meg bra!