Lederbytter på TRY-huset

Trine Harnes tar over jobben til Kaare Øystein Trædal som daglig leder i TRY Apt, mens Trædal går inn som partner og daglig leder av TRYs nye storsatsing, TRY Pearl. – Dette er en endring jeg har stor tro på, her sikrer vi både fornyelse og kontinuitet samtidig sier Kjetil Try.

TRYPEARLAPT
Kjetil Try, Trine Harnes og Kaare Øystein Trædal.

2020 har vært det beste året i Apts historie når det gjelder priser i kreative konkurranser i Norge og internasjonalt, sist med flest pallplasseringer på European Design Awards. Trædal har vært daglig leder i TRY Apt i fire år, og er klar for nye oppgaver i TRY Pearl.

– Jeg er veldig stolt av hva vi sammen har fått til i TRY Apt de siste årene. I tillegg til å ha levert gode kreative resultater i verdenstoppen, har vi etablert nye forretningsområder, doblet omsetning og antall ansatte. Nå ser jeg frem til å lede en nysatsing jeg har stor tro på, sier Trædal.

Siloveltende satsing

Tidligere i år lanserte TRY storsatsingen TRY Pearl sammen med det nordiske teknologiselskapet Pearl Group. Forretningsideen bak selskapet er å bryte ned siloene mellom salg, markedsføring og IT for å skape bedre kundeopplevelser.

– I mine år i bransjen tror jeg aldri jeg har opplevd så god respons i markedet som da vi lanserte TRY Pearl. Det er åpenbart at kunder har stort behov for et miljø som skaper helhetlige kundeopplevelser på tvers av flater og systemer uavhengig om det navnet på oppgaven er e-handel, CRM, nettsider, dataanalyse eller digital markedsføring. Responsen vi fikk på dette overbeviste meg om at vi trengte å sette en av våre beste til oppgaven om å lede denne satsingen, sier Kjetil Try

– Et unikt miljø

Trine Harnes har jobbet på TRY-huset som kommersielt ansvarlig i TRY Apt i knappe to måneder etter overgangen fra leder av Oslo-kontoret til designbyrået Eggs. Hun har også tidligere bakgrunn fra Making Waves. Hun er klar for å ta over rollen som daglig leder i TRY Apt.

– Etter å ha blitt mer kjent med folkene som jobber her, er jeg overbevist om at TRY Apt fortsatt har stort potensial for å vokse videre kreativt og økonomisk. Det er et unikt miljø som mange legger merke til. Min oppgave er å få noe som fungerer veldig bra til å bli enda bedre, og det tror jeg er fullt mulig, sier Harnes.

Kjetil Try er svært fornøyd med ansettelsen

– Trine tar over et selskap som er svært veldrevet, men for å lykkes over tid må man stadig endre seg. Trines ledererfaring og gode forståelse for teknologi og design er noe TRY Apt vil ha stor glede av fremover. TRY Apt jobber med mange av kundene som allerede er på huset, men de har også fått stadig flere selvstendige prosjekter, det er både viktig og riktig.

Første kvinne til topps

Trine Harnes er den første topplederen TRY Apt-historien som er kvinne.

– Jeg er glad for at vi har rekruttert en kvinne på toppen i ett av selskapene på TRY-huset. I løpet av de siste årene har vi klart 50/50- kjønnsfordeling på alle de to øverste ledernivåene og i styrerommene, men vi har ikke hatt en kvinne på det øverste nivået. Så dette er enda et viktig steg på en lengre reise, avslutter Kjetil Try.