Lyddesigner med ny hørsel til Verdens Sterkeste Mann

Produksjonsselskapet Verdens Sterkeste Mann har ansatt Mari Åse Hajem (28) fra Lier som ny lyddesigner og komponist.

Tmp 1588779437746
Mari Åse Hajem er ny lyddesigner i Verdens Sterkeste Mann. Foto: VSM

Mari Åse Hajem kommer fra tre år i Red Ant, og har en bachelor i musikk fra LIPA (Liverpool Institute of Performing Arts), og en bachelor i eple fra LIPA (Lier Institutt for Pai og Annet).

Som musiker har Mari varmet opp for blant andre Kings of Convenience, Monica Heldal og Ingrid Olava, og som alle ansatte i Verdens Sterkeste Mann har hun sunget duett med Bjørn Eidsvåg. I tillegg er hun serieskaper og lyddesigner for Nettavisens nye storsatsing «Kjendisvinen», som blir å se på nett i 2022.

– Mari er kreativ og musikalsk, og perfekt for Verdens Sterkeste Mann! Hun har allerede rukket å produsere en Sølvmikk-vinner, og vi gleder oss til fortsettelsen, uttaler daglig leder Kjetil Røst Nilsen.

Søkte på jobben med ett fungerende øre

Kollegene på Verdens Sterkeste Mann la spesielt merke til at Mari søkte på jobben som lyddesigner med kun ett fungerende øre.

– Jeg har gjort det samme. Tross et rikt arsenal av talefeil søkte jeg i 2012 på jobben som logoped, sier regissør Espen Borge i en kommentar.

– Det viser en sult og stå-på-vilje det er få forunt, utdyper han.

Etter en sterk prøveperiode bak miksebordet med sitt ene øre gjennomgikk Mari en hørselsforbedrende operasjon i desember 2021. VSM gleder seg voldsomt til å se hva hun kan utrette med to fungerende ører.

– Jeg føler jeg har funnet et helt unikt lite hjørne av verden som driver med akkurat det jeg ønsker å jobbe med! Nivået er høyt, og jeg gleder meg til å utvikle meg enda mer her. Det føles godt å bidra med enda en kvinne bak spakene i lyd og komposisjons-verdenen, sier Mari Åse Hajem.