OlssønBarbieri får ny Design Director og partner

OlssønBarbieri styrker sitt kreative team ved å ansette Tya Amelia som Design Director. Hun blir også partner i selskapet og skal være med på å utvikle den kreative strategien, ansette nye talenter og utforme langsiktige mål for studioet fremover.

Olssonbarbieri
Fra venstre: Erika Barbieri, Tya Amelia og Henrik Olssøn. Foto: Julie Hrncirova / Abrakadabra

Tya Amelia kommer fra Jakarta med bakgrunn innen grafisk design. Hun flyttet til Bergen i 2012, hvor hun fullførte en mastergrad ved KHIB, før hun startet som designer hos Bleed, noe som senere førte henne til å etablere og lede designavdelingen hos Bakken & Bæck. Før hun ble partner hos OlssønBarbieri, jobbet Tya som Design Director hos Bold Scandinavia.

– Vi er veldig takknemlige for at Tya valgte å komme til oss. Som et designstudio fokuserer vi på å samarbeide med fremtidsrettede merkevarer innen mat- og drikke for å levere resultater som ikke bare imøtekommer våre kunders kommersielle behov, men også bidrar til å forme fremtiden for mat gjennom historiefortelling og ved å utfordre etablerte paradigmer. Dette er et viktig og spennende skritt for oss, sier Erika Barbieri, medgrunnlegger, partner og Creative Director i OlssønBarbieri.

– Tya er en så talentfull, omsorgsfull og smart person, og vi ser frem til å se hva det nye partnerskapet vil bety for vår kreative visjon, og for våre kunder,

– Styrket både faglig og kulturelt

Administrerende direktør og medgrunnlegger Henrik Olssøn legger til:

– I dag jobber studioet med både norske og internasjonale kunder, og med Tya som partner føler vi oss styrket både faglig og kulturelt til å fortsette å utforske hvordan design kan påvirke fremtiden for mat. Tya har erfaring innen større identitets- og strategiprosesser og digitale plattformer, kombinert med en felles interesse for god mat og drikke, og vi føler oss veldig heldige som har møttes på rett tidspunkt.

– Jeg er utrolig stolt over å være en del av OlssønBarbieri, et studio jeg beundrer og respekterer som har inspirert meg og mange i designfeltet, både i Norge og internasjonalt, forteller Tya Amelia.

– Jeg er virkelig takknemlig for reisen som førte meg til dette nye kapittelet, og jeg føler meg heldig som har fått tilliten til å være med å forme OBs fremtid. For meg som person og designer, er dette en spennende og kontinuerlig læringskurve, og jeg er takknemlig for å ha Erika og Henrik med meg.