Pia og Linus til Nord DDB

Det kreative leder-teamet i SMFB meldte overgang til Nord DDB i begynnelsen av august.

Pia and Linusx
Pia og Linus. Foto: Nord DDB

Linus Hjellström har vært i SMFB i fem år, Pia Ølstad i ni år, og de har jobbet på merkevarer som IKEA, Freia, VG og Mills, og har hanket inn lokale og internasjonale priser på veien. De startet i Nord DDB den 1. august.

– Vi har fulgt Linus og Pia i flere år, forteller byråleder Eddie D’Sa. – Det er ikke vanskelig å bli imponert over jobbene de har gjort for noen av Norges største merkevarer, men det som virkelig tiltalte oss var evnen de har til å klare å holde så høyt nivå innenfor en så stor bredde av merkevarekategorier. De er også skikkelig hyggelige folk, noe som er minst like viktig, og det tok knappe to uker før de var godt etablerte i arbeidsmiljøet.

– Skikkelig lagånd og energi

– Vi er veldig imponerte over snuoperasjonen Nord DDB har gjort de siste årene, forteller Pia Ølstad. – Det har garantert krevet mye av alle som jobber her, men man ser at det har lønt seg – for det har kommet utrolig mange solide jobber herfra i det siste. Det merkes på stemningen her også at man har fått en skikkelig lagånd og energi inn på arbeidsplassen. Dette var noe vi kjente på allerede ved første prat, og som vi fikk lyst til å være en del av.

Ifølge makker Linus har de to som kreativt team alltid fungert best når idéprosessen har vært forankret i en sterk strategi.

– Vi er veldig glade i den delen av jobben. For oss er det et privilegium å få lov til å være med på å forvalte kjente og kjære merkevarer, og vi er helt sikre på at Nord DDBs «Smart creativity» er et fantastisk verktøy for å gjøre den jobben på en god måte. Det ser vi jo tydelig hos McDonald’s, som i dag gjør noe virkelig unikt med sin merkevare, både eksternt og internt.

Til topps i Fantasy-ligaen

– Dagens kommunikasjonslandskap krever kreatører som også er sterke på strategi for å best mulig kunne hjelpe kundene våre med å takle en verden i konstant endring, sier Eddie D’Sa. – Linus og Pia representerer den filosofien, og jeg har gledet meg skikkelig til å få jobbe med dem. Derimot er jeg mindre glad for at de begge to gikk rett til topps i Nord DDBs fantasy-liga første uka på jobb.