Prisbelønt designer til Nova Vista

Etter mer enn to tiår som designer i VG, har Kenneth Lauveng takket ja til rollen som designer i Nova Vista.

Espen og Kennethx
Espen Hermansen og Kenneth Lauveng. Foto: Nova Vista

Kenneth har mesteparten av sitt yrkesaktive liv jobbet som designer for VG, der han har vunnet en rekke priser. Blant annet vant han i fjor prisen «Årets Avisførsteside» under Medieprisene.

– Det var da Lillestrøm røk ut av eliteserien at vi lagde en grafisk vri på «Romerrikets fall» med blant annet latinske tall i både datolinjer og sidetall til Sportsbilaget. Sportsjef Øystein Hernes hadde ideen og på kort tid klarte vi sy sammen en lettere humoristisk førsteside som fikk overraskende god respons, sier han.

Enkelt valg

Han sier han takket ja til Nova Vista på grunn av mangfoldet i kunder.

– Nova Vista har en kundeportefølje som gir et bredt spekter i arbeidsoppgaver, blant annet 3D-grafikk. Noe jeg synes er veldig givende da det her i Nova Vista blir til håndfaste produkter man faktisk kan se «live» i motsetning til kun på papir/nett. I tillegg kjente jeg til Nova Vista da jeg har løst en del frilansoppgaver for byrået, så valget var i grunn enkelt når tilbudet lå på bordet, sier han.

Fra å tegne hårete rumper til design

Kenneth har ikke bare erfaring med avisforsider. Han har også jobbet som tegner og redaksjonsassistent i bladet Pyton på slutten av 90-tallet. Som han selv sier, var det en tid der han både lærte å tegne hårete rumper og samtidig fikk god erfaring med desktop-publishing.

– Tiden i Pyton var bokstavelig talt en syk og morsom periode av mitt liv. Det var her jeg ble bombardert med syk humor, og det var da verktøyene Adobe Photoshop, Adobe Illustrator og Adobe Indesign begynte å gjøre seg gjeldende. Verktøy jeg nå har vært så heldig og fått jobbe med i over 25 år, sier han.

Design i hele yrkeslivet

På spørsmål om annen erfaring, svarer Kenneth at det meste av yrkeslivet har handlet om illustrasjoner og design.

– Jeg har selvsagt andre ting på CV-en også som savner sidestykke i reklamebransjen. Jeg har jobbet som vaskehjelp på Vinmonopolet, butikkselger i Carlings og avisbud for Romerrikets blad. Jeg har til og med solgt brillepuss på Strømmen Storsenter, sier han leende.

Allerede en del av Nova Vista-familien

Espen Hermansen, daglig leder i Nova Vista, sier han er glad for å få Kenneth inn i Nova Vista-familien.

– Kenneth er enkelt og greit superdyktig. Han er selvgående, kunnskapsrik, faglig sterk, iderik og kreativ. I løpet av kort tid har han designet ut en rekke konsepter som kundene våre rett og slett har elsket, og mye har allerede blitt til kommunikasjon i en eller flere kanaler. Jeg kunne jo ansatt ham bare fordi det er så utrolig moro at han er god på å tegne hårete rumper, men når det viser seg at han kan alt annet i tillegg synes jeg vi rett og slett har truffet innertier, sier han.