Regissør Lars Kristian Flemmen går til Morgenstern

Morgenstern styrker sin filmavdeling med ansettelsen av regissør Lars Kristian Flemmen, som både er en anerkjent reklamefilm-regissør og serieskaper.

Flemmen Myhre Morgenstern
Til venstre: Regissør Lars Kristian Flemmen. Til høyre: Produsent Martin Myhre.

Flemmen har i flere år vært tilknyttet produksjonsselskapene Tangrystan og Seefood TV, men blir nå fast ansatt i Morgenstern. Han har regissert prisvinnende reklamefilmer for merkevarer som Lotto og FINN, men er kanskje mest kjent for å skape seriesuksesser som «Parterapi», «Jul i Blodfjell», «Costa del Kongsvik» og nå sist «Hva skjedde med Solveig?» med Kevin Vågenes i (nesten) alle rollene.

– Jeg har alltid hatt det innmari gøy når jeg har jobbet med Morgenstern! Huset er breddfullt av bra folk med god smak, og de leverer konsekvent velskrevne, morsomme manus og sterke ideer. Å bli del av denne gjengen er stor stas rett og slett, sier Lars Kristian Flemmen, som begynte i Morgenstern 1. januar i år.

– Et lite produksjonsselskap

Produsent Martin Myhre i Morgenstern mener rekrutteringen av Flemmen kan sammenlignes med en gammel bror som endelig har kommet hjem.

– Vi har jo en tydelig ambisjon om å lage de beste filmene for våre kunder, og da trenger vi de beste. Filmene til LK (Lars Kristian) er helt fantastiske og seriene hans snakker for seg selv. At han er smart, morsom og hyggelig er også en fordel. Det begynner å bli litt folk her i vår lille avdeling. Vi kan jo snart kalle oss et lite produksjonsselskap her, si. Man pleier jo å si at man gleder seg, men jeg gleder meg. På ekte, sier Myhre.

– Matcher resten av sjappa

Med Flemmen på laget teller filmavdelingen i Morgenstern fem personer, og består av produsentene Martin Myhre og Yakob Dahl Changezi, samt regissør Erlend Westnes og regissør og fotograf Michael Solbakken.

– Det er gøy å begynne 2024 med en stjernerekruttering, som vil styrke vår lille, men svært kompetente filmavdeling ytterligere. Vi har jobbet med Flemmen på flere av våre kunder gjennom flere år, og ikke bare er han en skikkelig fin person, han er også ekstremt dyktig, med en faglig integritet som matcher resten av sjappa. Det blir skikkelig gøy å få ham om bord, sier Camilla Kim Kielland, byråleder i Morgenstern.