Rolf Rønning blir leder for teknologi i Creuna

– Mitt mål er å gjøre Creuna like kjent for teknologi som for design, sier Creunas nye CTO.


87057 d0cdb original
CTO Rolf Rønning og CEO Karl Fredrik Lund i Creuna.

Creunas nye Chief Technical Officer Rolf Rønning (42) kommer fra rollen som Head of Department i Computas, der han har bygget han opp en designavdeling fra 0 til 25 ansatte. Fra å ha vært designernes mann i en teknologibedrift, blir han nå teknologenes mann i et byrå mest kjent for design.

– Målet er å gjøre Creuna like kjent for teknologi. Vi er i et skifte nå, hvor teknologene igjen er i førersete for utviklingen. Creuna er veldig riktig plassert i markedet for å kunne lede an i denne bølgen. Vi trenger fortsatt designeren, men ikke lenger for å dekke over mangelfull teknologi. Vi trenger gode designere og brukerfokus, fordi det er umulig å drive gode IT-løsninger uten, sier Rønning.

– Som et integrert selskap som ikke bare består av teknologer, men også designere, kreatører og strateger, er Creuna avhengig av å ha folk i førersetet som forstår det tverrfaglige. Rolf er en slik ressurs. I tillegg er han en sterk kommersiell leder. Han forstår det forretningsmessige i teknologi, sier Karl Fredrik Lund, CEO i Creuna.

Han mener teknologene i Creuna har vært unødvendig beskjedne, og at tiden nå er inne for å vise fram den teknologiske kompetansen.

– Rolf skal bidra til at vi blir mer kjent for det vi gjør på teknologisiden, både eksternt og innad i bedriften. Han skal sikre at vi blir det tverrfaglige selskapet som leverer på integrerte tjenester, og sørge for at vi kommer på skuddhold på de prosjektene vi ønsker oss, sier Lund.

Rønning begynner i jobben 2. januar 2018.