Senior-designer til Bakken & Bæck

Thomas Kjellberg går fra Dinamo til digitalbyrået Bakken & Bæck, hvor han blir ny strategisk designer.

84582 62971 original
Thomas Kjellberg blir ny strategisk designer i Bakken & Bæck. Foto: Anne Valeur

Thomas Kjellberg kommer fra stillingen som senior designer og rådgiver i Dinamo, og har lang erfaring med merkevarebygging og strategisk rådgivning for både større, etablerte selskaper og mindre startups. Han har en mastergrad i design fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har vunnet flere priser i blant annet Visuelt og Merket for god design. Kjellberg har tidligere også arbeidet som designer i Uniform.

– Produktene og tjenestene vi designer blir stadig mer ambisiøse, samtidig som vi gjør større og større deler av prosjektene. Det å få et strategisk designhode som Thomas med på teamet er gull verdt for oss. Vi har forsterket oss kraftig på teknologi den siste tiden, og nå gjør vi det samme på design, sier daglig leder Tobias Bæck.

– Utrolig inspirerende miljø

I tillegg til rollen som designer skal Kjellberg fungere som strategisk rådgiver og produkteier på flere prosjekter.

– Jeg har lenge fulgt med på hva Bakken & Bæck har gjort, og da jeg fikk muligheten til å bli med var valget enkelt. I tillegg til et utrolig inspirerende miljø og flinke folk, så jobber de med ny teknologi som gjør reelle endringer for folk. Ved å kunne utvikle strategier og konsepter for nye produkter og tjenester, går man rett inn i forretningskritiske områder, hvor design for meg får en ny betydning. Spesielt hvordan vi nå anvender kunstig intelligens til å styrke konkurransekraft og brukeropplevelse, er noe jeg gleder meg til å fordype meg ytterligere i, sier Kjellberg.

Fordoblet siden oppstarten

Bakken & Bæck har hatt en fordobling av antall hoder hvert år siden oppstarten, og teller nå 43 ansatte, fordelt på kontorene i Oslo, Bonn og Amsterdam. I tillegg sitter et team på 13 i oppstartsselskapet Wake i San Francisco.