Blir leder for design i Creuna

Det integrerte byrået Creuna kan allerede skilte med et ledende designmiljø. Nå har de sikret Tone Bergan til å lede designsatsingen videre.

89325 84443 original
Tone Bergan var inntil nylig kreativ leder i Uniform. Nå har hun blitt leder for designavdelingen i Creuna.

Tone Bergan har lang erfaring som kreativ leder, designer og partner fra ledende designbyråer i inn- og utland. Sist kommer hun fra Uniform Design, hvor hun har bygget opp en tverrfaglig designavdeling som kreativ leder. De visuelle identitetene til Stortinget, NSB og Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen er noen av løsningene hun har stått i spissen for.

– All den motivasjonen jeg trenger

– Det er en kreativ kraft og klokskap i prosjektene fra Creuna som treffer meg både i hodet og hjertet. Å bli en del av dette var noe som virkelig fristet meg. Jobben min blir å løfte designavdelingen videre for å styrke Creunas integrerte måte å jobbe på. I den oppgaven ligger all den motivasjonen jeg trenger, sier Tone Bergan.

– Vi har gledet oss lenge til at Tone skulle bli en del av teamet vårt, sier Torstein Harildstad, administrerende direktør i Creuna.

– Hun skal hjelpe oss med å vinne enda flere viktige designprosjekter og bygge design enda tettere inn i vår integrerte leveranse. Tone har faglig lidenskap og tyngde, og det kommer til å bli viktig for oss, sier Harildstad.

Tone Bergan er utdannet fra Parsons School of Design i New York. Hun har undervist i design på LaSalle-SIA College of the Arts i Singapore, og er sensor for Master- og Bachelor studenter ved Universitetet i Bergen. Hun har vunnet flere priser og sittet i juryer nasjonalt og internasjonalt.