Stein Simonsen til Tjarnargatan

Den tidligere kreative lederen i McCann skulle ha et sabbats-halvår på Island, men ble i stedet rekruttert til et av landets mest markante produksjonsmiljøer.

88187 a3d17 original
Stein Simonsen.

Etter å ha takket for seg som tekstforfatter og kreativ leder i McCann før nyttår, flyttet Stein Simonsen med familien til Reykjavik med sin islandske kone og to barn. Planen var å la barna gå et halvt år på skole der for å lære språket bedre, mens han selv skulle ta noen måneders jobbfri og bare bade og lese bok på kafé. Helt sånn gikk det derimot ikke.

– Island er ikke så stort og jeg kjenner jo litt folk her fra før, så Tjarnargatan hadde fått nyss om at jeg var på vei og tok kontakt allerede før jeg rakk å lande. Henvendelsen var altfor sjarmerende, så det var helt umulig å si nei da de inviterte meg inn, sier Stein.

Stein Simonsen skal inn i et forholdsvis mannstungt miljø hos Tjarnargatan.

– Jobber direkte mot annonsørene

– Tjarnargatan er i kjernen et produksjonsselskap, men ønsket å styrke seg på strategi og idékraft siden de nesten utelukkende jobber direkte mot annonsørene, som en utfordrer til reklamebyråene.

Ifølge eksil-tekstforfatteren har Tjarnargatan laget veldig mye fint av både reklame, SoMe-filmer og annet innhold, blant den lekre musikkvideoen til «I Know You Know» av Ásgeir Trausti.

– Ellers er det sikkert mange i Norge som husker den virale digitalkampanjen «Hold Fokus» fra Trygg Trafikk og Gjensidige for noen år siden. Den ble utviklet og først kjørt her, senere versjonert til det norske markedet og noen til.

Hjem til Gullblyanten

Island-oppholdet avsluttes sammen med skoleåret, og fra etter sommeren håper han å ha fått på plass ny jobb i Oslo. Selv det er mye nytt å sette seg inn i hos Tjarnargatan er han ikke redd for at jobben skal komme i veien for alt det han først hadde gledet seg til å oppleve under oppholdet.

– Jeg har vært så heldig å få en veldig fleksibel ordning, som også gjør at det heller ikke var noe problem å få reise hjemom til den forestående Gullblyanten-juryeringen, avslutter han.