Strategisk rådgiver til Halogen

Riche Vestby (43) er ansatt som rådgiver for strategi og innovasjon i Halogen.

45814 d43f8 original
Riche Vestby er ny rådgiver for strategi og innovasjon i Halogen. Foto: Peder Torget/Halogen

Riche Vestby kommer fra stillingen som fagleder for innovasjon i Kommunesektorens organisasjon (KS). Hun er utdannet sosialantropolog, og har de siste årene vært fagleder og rådgiver for innovasjon i KS (Kommunesektorens organisasjon). Sammen med Halogen skal hun løfte design som virkemiddel til forbedring og fornyelse av offentlig sektor.

– Vi er veldig glade for å ha Riche med på laget og stolt av å kunne tiltrekke oss en så profilert person. Riche har vært en pådriver for offentlig tjenesteinnovasjon gjennom mange år. Når hun nå blir en del av det faglig tunge designmiljøet vårt i Halogen, blir vi enda mer relevant for aktører i offentlig og privat sektor som ønsker reell fornying, sier Lillian Olsen, administrerende direktør i Halogen.

Design som driver for innovasjon

Vestby begynte i stillingen 1. april. Hun jobber som rådgiver for strategi og innovasjon, med fokus på innovasjon med designtilnærming. Vestby skal jobbe med offentlige aktører og næringslivskunder som ser på innovasjonsarbeid som virksomhetskritisk, og som ønsker å være nyskapende og helhetlige i utforming av virksomhet og tjenester.

– Jeg ville jobbe i Halogen fordi selskapet har en så tydelig profil på design, innovasjon og brukersentrert tilnærming, og for at de på samme tid er både ambisiøse og nytenkende i sin tilnærming til komplekse floker, sier Vestby, og fortsetter:

– Design er en driver for innovasjon og et strategisk virkemiddel. I en stadig mer kompleks verden, kan design på en effektiv og spennende måte bidra til ny innsikt og nye løsninger. Som sosialantropolog med innovasjonsfaglig bakgrunn er Halogen et selskap der jeg ser at jeg får brukt kompetansen min på mange ulike plan. Jeg gleder meg over å få være en del av dette ambisiøse fagmiljøet. Sammen skal vi løfte designtilnærmingen til et høyere nivå også i offentlig sektor.