Strossle-gründer går inn som partner og CEO i Uppercase

Tech- og designstudioet Uppercase får Rickard Lawson med på laget som ny partner og daglig leder. Økt pågang fra kunder har gitt selskapet behov for nye muskler etter pandemien, og de har i tillegg ansatt Mike Patterson, Emil Karlsson, Marius Nettum og Lucia Cantu Artigas.

Rickard Lawsonx
Rickard Lawson. Foto: Uppercase

Fra 1. august har Uppercase fått ny CEO og partner. Rickard Lawson er tidligere gründer i medieteknologiselskapet Strossle som i 2021 ble solgt til nederlandske Azerion. Lawson har lang fartstid som forretningsutvikler og markedsfører, og er også medeier og gründer i friluftslivkonseptet Revir samt mediebyrået Affinitet.

Uppercase hvem, sa du?

Oslobaserte Uppercase jobber i skjæringspunktet mellom design, teknologi og forretningsutvikling, med fokus på oppstart, oppskalering, bærekraft og brukeropplevelser. På kundelisten finner du navn som Carrot, Klaveness, Nordic Innovation, TOOL, Otovo, Optio Incentives og Crowdworks med flere.

– Vi har kanskje gått litt under radaren for enkelte, sier Katarina Jonsson Haugersveen, prosjektleder og forretningsutvikler i Uppercase.

Hun forklarer at Uppercase er et sted for djerve startups som trenger hjelp til å skalere og skinne. Samtidig er Uppercase et sted for etablerte aktører å få hjelp med eksperimentering av nye forretningsideer eller forbedringer av dagens brukeropplevelse.

– Uansett fra hvor de gode idéene kommer, så er målet vårt å hjelpe dem med å bli vellykkede produkter og tjenester. Det betyr at vår portefølje inkluderer både early stage startups og internasjonale, store selskaper. Uppercase er også en aktiv investor og partner i flere av prosjektene de jobber med.

The teamx
Fra venstre: Mike Patterson, Marius Nettum, Lucia Cantú og Rickard Lawson. Foto: Uppercase

«Omstart» med flere på laget

I tillegg til Lawson har Uppercase også ansatt Mike Patterson, kreativ teknolog med fartstid fra Netlife, NoA Ignite og Heydays, Lead Designer Emil Karlsson som tidligere har jobbet i TRY og i Stink Studio, Senior Designer Lucia Cantu Artigas, som har jobbet i WEOSLO, samt seniorutvikler Marius Nettum som kommer fra TRY.

– 2022 er på mange måter en omstart for Uppercase. Pandemiårene handlet om å overleve, nå handler det om hvordan vi skal vokse for å ta vare på hverandre og samfunnet vi lever i på best mulig vis.

– Vi mener vår bransje spiller en viktig rolle i den samfunnsendring vi er i. Det er fullt mulig å løse mange av de globale klimautfordringene med dagens teknologi, men da må den faktisk tas i bruk, og på en smart og brukervennlig måte. For mange er det en utfordring å ta den «store, grønne ideen» fra konsept til bevis, i Uppercase hjelper vi bedriftene med å bygge denne broen. Derfor trenger vi flere kloke hoder og empatiske hjerter innenfor forretningsutvikling, teknologi og design, avslutter Haugersveen.