The Oslo Way henter fra Filter Media og All Things Live

Kulturbransjen har vært nødt til å tenke nytt under pandemien. Det har kulturbyrået The Oslo Way latt seg utfordre av. Nå forsterker de staben og styrker den digitale satsningen og prosjektavdelingen.

Kopi av THE OSLO WAY Visuell profil
Andreas Reite og Helena Z. Pedersen blir en del av kulturbyrået The Oslo Way.

Det frittstående PR, kommunikasjons- og prosjektbyrået The Oslo Way har siden 2017 jobbet med prosjektledelse, rådgivning, kampanjer, PR og markedsføring, hovedsaklig inn mot kulturfeltet. Nå forsterker de staben ytterligere og ansetter Andreas Reite som kommunikasjonsrådgiver og digital markedsfører, samt Helena Z. Pedersen som prosjektleder.

– The Oslo Way blir både yngre, klokere og raskere når vi nå møter en fremtid som ser annerledes ut enn den gjorde i går. Er det én ting vi har lært de siste to årene, er det at digital kompetanse innen kulturfeltet er helt avgjørende for å være konkurransedyktige. Derfor er vi utrolig fornøyde med å ha fått med oss flere dyktige digitale hoder med på laget, forteller Rannveig Lie, daglig leder i The Oslo Way.

Fôret opp på kulturidealisme

Andreas Reite kommer fra jobben som innholdsprodusent og digital rådgiver hos Filter Media. Der har han hatt medansvar for å utvikle og produsere det redaksjonelle innholdet for Natt&Dag og Talent Media, samt løst kommersielle oppdrag for kunder som CARE Norge, Komplett, Scandza, Opinion og Mer Film.

– The Oslo Way er alt jeg ser etter i en arbeidsplass. Dyktige fagfolk, kule prosjekter og spennende kunder. Jeg har fulgt med på dem en stund, og synes det utrolig imponerende hvor mye The Oslo Way får til, sier Reite.

I The Oslo Way skal Reite bistå med digital markedsføring, historiefortelling og innholdsproduksjon for Det Gamle Biblioteket, som The Oslo Way drifter, og for en kundeportefølje som blant annet består av PipFest, Tons of Rock og Kadetten, i tillegg til artister og band som Trygve Skaug, Metteson, Isák og Daniel Kvammen.

– Selv har jeg bakgrunn fra musikk, festivaldrift og nisjeplateselskap på grasrotnivå, og har blitt fôret opp på kulturidealisme under oppveksten min i garasjerockens arnested, Moss kommune. Nå gleder jeg meg til å bruke min kommersielle kompetanse til å løfte frem gode kulturtilbud, artister, prosjekter, festivaler og hva enn annet spennende som dukker opp, legger Reite til.

Aldri vært så mange konsertbilletter i salg

– Det ligger også an til å bli en helt vill festivalsommer til neste år, og aldri før har det vært så mange konsertbilletter i salg. At vi i tillegg har fått med oss hjelperytter Helena Z. Pedersen fra All Things Live, er en kjempeforsterkning for oss, forteller Lie.

Pedersen forlater All Things Live etter åtte år, der hun har jobbet som prosjektleder og produsent. Hun har har jobbet tett med en rekke artister som Kvelertak, Matoma, Honningbarna, OnklP, Amund Maarud, Jaga Jazzist, Boy Pablo. Pedersen har også hatt en fot innenfor markedsføring i All Things Live, samt erfaring som produsent for konserter og TV-produksjon på Chateau Neuf. Hun begynner hos The Oslo Way 1. februar 2022.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med andre og nye deler av kulturbransjen - med spennende prosjekter, folk og kunder. Å få jobbe videre med artister, på en helt annen måte enn jeg har gjort før blir blir lærerikt og utfordrende. Jeg er veldig klar for å utvide horisonten min og få bruk for min bakgrunn som interaksjonsdesigner og grafisk designer, avslutter Pedersen.