To designere til Anorak 

Anorak har fått to nye designere rundt designbordet i Wergelandsveien. Med det teller byrået syv grafiske designere.

Emma og Catrine Foto Klaudia Lech 2x
Emma Olsen (t.v.) og Catrine Kooyman trengte ikke tenke seg om da de ble tilbudt fast jobb i Anorak. Foto: Klaudia Lech

De to som tar turen til Anorak, og dermed også NoA, er Emma Olsen og Catrine Kooyman. Emma Olsen kommer fra Dinamo hvor hun jobbet i nesten åtte år. Hun har allerede vært på plass i byrået en stund, og jobber med kunder som OBOS, UNICEF og NHH.

– Jeg gikk i samme klasse som Jens-Petter & Co på Westerdals, så jeg har heiet på Anorak helt siden starten. De er en utrolig kreativ, dyktig og morsom gjeng, så det var ikke vanskelig å takke ja da muligheten dukket opp, sier Olsen. 


Olsen er utdannet Art Director ved Westerdals, og har også jobbet flere år som grafisk designer og Art Director hos Egmont.

Fra frilanstilværelse til fast jobb

Catrine Kooyman har jobbet freelance som grafisk designer, og samarbeidet med Anorak på en rekke prosjekter det siste året, blant annet på jobber for Getaround, Vierlive og Kirkens Bymisjon. Nå har hun valgt å takke ja til fast stilling i byrået.

– Planen var å starte for meg selv, men når jeg frilanset for Anorak ble fristelsen for stor. Jeg var usikker, men nå er jeg frelst, sier Kooyman.

Kooyman har studert visuell kommunikasjon ved Kunsthøgskolen i Bergen/Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen. Som student vant hun gull i studentkategorien i Visuelt for masteroppgaven sin «The Pictorial Human Atlas», hvor hun gjennom å samle inn alle bildene som har blitt tatt av henne oppgjennom livet (5669 stykker!), ønsket å si noe om bildekulturen vår og hvordan den har utviklet seg i takt med teknologien. Hun har også jobbet i We Are Live.

– En no-brainer

Kine Werenskiold, konstituert byråleder i NoA Anorak, har bare lovord å si om de to nye designtilskuddene.

– Anorak vokser, og et stort nok lag med sterke designere er helt avgjørende for at vi skal levere godt. Både Emma og Catrine har kommet inn gjennom vikariat og freelance-oppdrag på grunn av økt oppdragsmengde. Mens de har vært hos oss, har de vist både faglige og menneskelige kvaliteter i toppklasse, og derfor var det en no-brainer (eller to) å spørre dem om de ville bli værende når vi så et behov for å ansette noen fast, sier Werenskiold.