Trigger styrker laget med seniorkompetanse

Henter konsulent, prosjektleder og innholdsrådgiver. Siri Røhr Staff fra Power går inn som konsulent, Malin Lauritzen fra PerPR som prosjektleder og Matias Fosso Kristiansen fra Brettforbundet som innholdsrådgiver.

IMG 3119 low resx
Foran fra venstre Matias Fosso Kristiansen, Bente Kvam Kristoffersen (daglig leder i Trigger) og Malin Lauritzen. Bak: Siri Røhr Staff. Foto: Fredrik Myhre / Trigg

– Det koker i byrået om dagen og hva er vel mer gøy da enn å ønske flere kollegaer velkommen til Trigger, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger. Byrået teller nå 40 ansatte og har en ambisjon om å få enda flere om bord. Byrået henter nå inn tre erfarne rådgivere til byrået.

Siri Røhr-Staff kommer fra jobben som nordisk PR- og kommunikasjonssjef i elektronikk-kjeden Power. Den nye Trigger-konsulenten har bakgrunn som tekstforfatter fra reklamebransjen og har tidligere blant annet jobbet som informasjonssjef i reiseselskapet Ving.

– Etter flere år på kundesiden begynte jeg å lengte tilbake til byråtilværelsen. Høyt tempo, boblende kreativitet og inspirerende kolleger var noe av det jeg savnet aller mest, og det visste jeg at jeg ville få i bøtter og spann i Trigger, sier hun.

Malin Lauritzen er ny prosjektleder i Trigger. Hun har de siste fire årene jobbet som prosjektleder og daglig leder i PerPR. Lauritzen har en bachelor i medier og kommunikasjon fra Oslo Met og har helt siden studietiden fulgt Trigger fra sidelinjen.

– Trigger kombinerer strategi, teknologi og kreativitet, og leverer kommunikasjon som har effekt, som beveger folk og som utgjør en forskjell, forteller Lauritzen.

Matias Fosso Kristiansen startet jobben som innholdsrådgiver i Trigger i mars. Før det jobbet han som kommunikasjonsansvarlig i Brettforbundet. Han har i tillegg erfaring som frilans innholdsprodusent, der han blant annet har levert både tekstproduksjon, bilder og video.

– Etter bare halvannen måned i Trigger har jeg lært vanvittig mye. For meg, som kommer fra en liten organisasjon, uten noen kommunikasjonsavdeling å sparre med, har det vært spesielt lærerikt å se betydningen av en god prosess, sier han.