Tung designkompetanse til Norges største e-helseleverandør

DIPS, som er Norges største e-helseleverandør, ansetter tung designkompetanse og skal drive designdrevet utvikling med brukervennlighet som viktigste mål.

Agnete Enga og Tom G Johansen 1
Angete Enga og Tom G. Johansen. Foto: Oda Hveem

DIPS utvikler journalløsninger for det norske helsevesenet og forteller at de nå satser tungt på design. De har hentet Tom Gabriel Johansen som ny designdirektør og Agnete Enga som ny designsjef i selskapet.

– Dette er en viktig og strategisk storsatsning. Vi skal ansette tre designere til i år og enda flere neste år. Vi har også begynt å forberede organisasjonen på at dette blir en endring i arbeidsform og etter hvert kultur. Vi skal drive designdrevet utvikling med brukervennlighet som vårt desidert viktigste mål, understreker medisinsk direktør og lege Thomas Smedsrud, som har hatt lead på den strategiske prosessen med å restrukturere tilnærmingen til design internt i DIPS.

Design forankret på høyeste nivå

Tom Gabriel Johansen har over 20 års erfaring som designer, fra strategisk design til brettspilldesign, fra interaksjonsdesign til informasjonsvisualisering. Tom har vært syv år i NRK før han gikk til InfoDesignLab i 2016. Han har tidligere jobbet i Scandinavian Design Group, SSB og NRK.

– Da jeg oppdaget hvor genuine DIPS var i sin ambisjon om å bli en designdrevet organisasjon, ble jeg interessert. DIPS har en god forståelse om at design ikke bare handler om form og farge og at det kan brukes effektivt på mange nivåer. Å ha design representert i toppledergruppen er nesten unikt i norsk setting og demonstrerer på en måte den dypere forståelse og villigheten til endring i organisasjonen, sier Tom Gabriel Johansen.

Samfunnsnyttig formål

Agnete Enga har mer enn 18 års internasjonal erfaring som innovasjonskonsulent innenfor design og strategi. Hun har bodd og jobbet bl.a. i LA, NYC, Hong Kong og Barcelona. Agnete kommer nå fra stillingen som fagleder for design og innovasjon i Gyldendalskonsernet.

– Utfordringene DIPS forsøker å løse er tunge og kompliserte, men viktige. De har stor betydning for samfunn og enkeltindivider, og som designer er det åpenbare muligheter for å kunne bidra positivt på mange nivåer. Fra det helt praktiske som har med design av brukergrensesnitt, til det mer strategiske og samfunnsnyttige, fortsetter Johansen.

Meningsfylt jobb

– DIPS er i en veldig spennende fase nå, og jeg gleder meg til å være med på den reisen! Det at ledelsen i en stor helseaktør har et sterkt ønske om å bli designdrevet som virksomhet, og hvor design nå har fått en sentral plass i toppledelsen, det gjorde veldig inntrykk på meg, sier Agnete Enga

– Helse er for meg spesielt meningsfylt å jobbe med. Her kan designere virkelig få brukt sine designferdigheter til å gjøre en forskjell.

Om DIPS AS

DIPS konsernet er Norges ledende leverandør av e-helse til norske sykehus og en av de tre største aktørene i kommunehelsemarkedet. Selskapet skaper en digital arbeidsflate for over 150.000 helsefaglige ansatte.