Uhørt ruster opp med lyd- og VFX-ekspertise

Det velkjente postproduksjonsselskapet styrker staben på både lyd- og bildesiden. I tillegg er Stine Lybæk Braaten ny office manager i selskapet.

M6 A7630 Uhort pressebilde v3
Fra venstre: Martin Tur Eriksen, Jakob Bechmann, Svein Ketil Bjøntegård, Stine Lybeck Braathen, Arne Kaupang og Henry Cummings. Foto: Uhørt

Uhørt har i en årrekke satt kvalitetsstempelet sitt på spillefilm, reklamefilm, TV og spill. I møte med økt pågang fra både inn- og utland har selskapet nå hentet inn et knippe solide navn. Daglig leder William Schaad er svært fornøyd med tilskuddene.

– Målet er å tilføre internasjonal kvalitet til alt vi gjør. Vi ser alltid etter de absolutt beste folka med kunnskap, lidenskap og respekt for faget, og med sans for lagarbeid. Disse fem krysser av på alle punktene, sier han.

Arne Kaupang
kommer inn som Visual Effects Supervisor og skal lede den nyopprettede avdelingen Unseen VFX. Her vil han styre, koordinere og bistå produksjoner med visuelle effekter. Kaupang har rukket å bli smått legendarisk innen norsk og internasjonal spillefilm, med hele seks Amandapriser og flere nominasjoner under beltet. 


– Unseen skal ikke bli et nytt VFX-selskap i tradisjonell forstand, men ha fokus på å bistå produsenter og regissører med å holde i roret på VFX-prosjekter kreativt og økonomisk, i tett samarbeid med de beste VFX-selskapene i inn- og utland, sier han.

Henry Cummings
er hentet fra Shortcut som Online og VFX Supervisor. Martin Tur Eriksen kommer inn som teknisk ansvarlig.

– Selv om hovedfokuset ligger på norske og internasjonale reklame- og spillefilmkunder, vil Henry også lede det nye teamet som Creative Director i Uhørts gaming og AI-satsing, sier avdelingsleder Thomas Trælnes.

– Vi samarbeider med tunge aktører som Disney, Warner og Netflix, som krever toppkvalitet og effektive leveranser i alle faser. Martin vil i høyeste grad bidra til vårt godkjentstempel som leverandør på dette nivået.

Uhørts lydavdeling har under ledelse av Tormod Ringnes og Baard Haugan Ingebretsen de siste årene jobbet med flere internasjonale prosjekter. Nå har de fått inn Svein Ketil Bjøntegård og Jakob Bechmann. Førstnevnte er tilbake fra Shortcut.

– Svein og Jakob er to fantastiske lyddesignere som nå blir vitale deler av vårt nordiske team. Svein styrker reklameavdelingen mens Jakob blir en del av vår satsing innen spillefilm sammen med vår prisvinnende senior lyddesigner, Bent Erik Holm, sier avdelingsleder Ringnes.

– 2024 blir fantastisk, med tre store norske filmer, internasjonale spill og lyddesign på et av Disneys aller største prosjekter dette året, legger Ringnes til.