Sommerstengt med Kjetil Wold

Vi bruker sommeren til å høre med fagfolk fra alle sider av bordet om hva som gir dem vann på den kreative mølla.

93805 aad41 original
Kreativ leder og grunnlegger Kjetil Wold i ANTI.
  • Navn: Kjetil Wold
  • Stilling: Kreativ leder og grunnlegger i ANTI

Heisann Kjetil! Hva legger du i kreativitet?

– For meg er kreativitet forbundet med evnen til å tenke annerledes og faktisk gjennomføre det. This is for all the misfits out there. Det er jo igjen knyttet opp mot filosofien i ANTI ( A New Type Of Interference ) hvor vi søker det som gjør at du skiller deg ut i mengden for å bli synlig.

Kan du huske en gang kreativitet har reddet dagen?

– En liten kreativ life hack som jeg har brukt et par ganger er denne: du har brukt alt for lang tid i butikken til å handle inn det du skal til sommerhytta. Du finner ut at denne gangen er ikke kortet ditt med, og butikken har ikke apple pay enda. I tillegg er turen hjem for å hente kortet håpløs lang. Spør pent om den bak kassa bruker Vipps og få de til å betale for deg, legg på 20 kroner i driks så pleier det og gå bra, kanskje må du gi 50 om det står en med forretningssans bak kassa, og det fortjener de da.

Hvilken rolle spiller kreativitet i jobben din?

– Kreativitet er en stor del av jobben, men må brukes på riktig sted i prosessen. Innsikt er alltid utgangspunktet for å forstå hvor det er riktig å utfordre og finne rom for kreative løsninger. Men kreativ kraft er noe av det beste som er, når det sitter så er det like deilig hver gang, man må bare passe på at man bruker det slik at man også har alle argumentene for at det skal kunne gå hele veien frem til ferdig produkt.

Hvor kreativ blir sommerferien?

– Den handler mest om å finne på kreative løsninger på ubetydelige problemstillinger på hytta. Når rastløsheten etterhvert sniker seg inn på deg og trangen til å utføre noe håndfast og praktisk kommer, da føles det som sommer. Det er noe befriende godt i å glemme hvilken dag det er i dag (kommer av erfaring ca. 8 dager ut i ferien).

***

Gi høstsemesteret et faglig løft, Kreativt Forum arrangerer Creativity First 11. september, den viktigste fagdagen innen kreativ kommunikasjon.