Fra vidda til middag

49277 44eff original
Sendt inn av
Anorak
Kunde
MatPrat & Markedsutvalget for reinkjøtt
Medieplassering
TV2, TV3, TV Norge, sosiale medier
Reinkjøtt har alle egenskapene som vi krever av maten vår i dag, og «Fra vidda til middag» tar med seeren på historien bak den unike reindriften. Ved å ta i bruk en gammel illusjonsteknikk vekker vi liv i de mytiske og mystiske aspektene ved dyrene og deres omgivelser. Filmen er skutt live ’in-camera’. Reinsdyrene er håndtegnet frame-by-frame i 2D, og ble deretter projisert på de fysiske miniatyrsettene med teknikken Pepper’s Ghost. Denne holografiske effekten ble brukt på 1800-tallet for å skremme teaterpublikum, og fungerer ved å reflektere et opplyst objekt på et speilfritt glass i en 45 graders vinkel foran scenen. Historien blir fortalt av Lene, en Gullbagge-belønnet, samisk skuespiller som valgte bort rampelyset for å bli lærling i familiens reindrift.

Bidragsytere

  • Anna Berg Gjendem
    Annet (må beskrives)
  • Tone Jansson
    Annet (må beskrives)
  • Camilla von Borcke
    Prosjektleder
  • Kristina Tallaksen Flaten
    Prosjektleder
  • Janne Espevalen
    Konsulent
  • John Christian Ferner Apalnes
    Regissør
  • Jannecke Møller
    Producer
  • Animasjonsdepartementet
    Produksjonsbyrå
  • Max Halstead
    Fotograf
  • Sunniva Dybvig
    Scenograf
  • Sjur Solheim
    Scenograf
  • Martin Gautron
    Annet (må beskrives)
  • Shortcut
    Produksjonsbyrå
  • Verdens sterkeste mann
    Lyd
  • Britt Marlene Kåsin
    Stylist
  • Veronica Dånmark Vatn
    Ansvarlig hos kunde
  • Silje Larsdotter Hådi-Siverts
    Ansvarlig hos kunde
  • Martine Solli Nielsen
    Annet (må beskrives)
  • Darri Thorsteinsson
    Annet (må beskrives)