Kunsten å IKKE kaste mat

38790 40423 original
38793 4c3b4 original
38796 1293c original
38799 869cd original
38802 c6d9b original
38805 8e04c original
38808 7f147 original
38811 3eade original
38814 fb547 original
38817 36504 original
Sendt inn av
Handverk AS
Kunde
Handverk Forlag
I Norge kaster forbrukere 217 millioner kilo mat hvert år – i overkant av 42 kilo hver. Vi mener det største problemet er mangel på kunnskap om hva som skjer med «gammel» mat og hva man kan gjøre med matvarer som «går ut på dato». Med denne boka vil vi bidra til å redusere matkastingen. Vi går gjennom mer enn 100 av de vanligste matvarene og forklarer hvordan du kan vurdere holdbarheten med dine egne sanser. Innholdet i boka er todelt, den første delen er en generell faktadel om matsvinn og den andre delen er en gjennomgang av de matvarene det kastes mest av i Norge, med beskrivelser og praktiske råd om holdbarhet og oppbevaring. Vi har fotografert alle matvarene på det punktet der de begynner å bli dårlig, men hvor de fortsatt kan spises. Vi har fått all maten fra butikker, og den var gått ut på dato når vi mottok den. Vi ønsket at selve boken skulle være en effektiv og bærekraftig produksjon. Vi ga ut boka på eget forlag. Den er trykket i Norge på papir laget av landbruksavfall. Vi har brukt «kortreist» typografi, skrifttypene i boka er fra norske Monokrom. Vi leverer også inn en fysisk bok.

Bidragsytere

  • Thomas Horne
    Tekstforfatter
  • Colin Eick
    Fotograf
  • Eivind Stoud Platou
    Grafisk Design