3,5 millioner har ikke denne appen

Ny kampanje for Hjelp 113, appen fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse som kan utgjøre forskjellen mellom liv og død.

113 2

– Hele 1,7 millioner nordmenn har lastet ned Hjelp 113, og det er selvfølgelig veldig bra, sier Kaia G. Furumo, markedskonsulent i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

– Likevel ser vi at bare 10 prosent benytter appen når de kontakter 113-sentralen, og dette tallet ønsker vi selvfølgelig at skal bli langt høyere.

Det drives stadig utvikling av Hjelp 113, og en ny funksjon er at mobilkameraet ditt kan aktiveres under samtale. Operatøren på sentralen kan dermed se skadestedet med egne øyne, og gi bedre veiledning til den som utfører førstehjelp.

– Med lansering av denne nye funksjonen, så vi en god anledning til å lage en reklamefilm for appen. Både for å sørge for at flere laster den ned, men kanskje først og fremst for å minne folk på å bruke den, sier Furumo.

Se filmen her. Saken fortsetter under.

Stiftelsen Norsk Luftambulanse gjennomførte en omfattende byråkonkurranse i 2020, og valgte da Atyp som sitt reklamebyrå. Denne filmen er første uttak på det nye konseptet «Ingen redder liv alene».

– Det var viktig for oss å lage en film som skulle oppleves ekte og realistisk, sier tekstforfatter i Atyp, Sigurd Solberg.

– Vi ønsket at dette skulle bli en film som man ikke skulle stille seg likegyldig til. Vi valgte å bruke sterke virkemidler for å vise fordelene med appen i en situasjon man egentlig vil slippe å tenke på, men som man ikke har noen garanti for å slippe å havne i.

– Vi ble veldig glade da Marius Holst og Fantefilm ville være med oss og lage nettopp en slik historie, avslutter Solberg.

Involverte byråer

Fantefilm Filmproduksjon
M

Marius Holst

regissør

D

Daniel Voldheim

Filmfotograf

N

Nina Bjerch Andresen

Produksjonsdesign

J

Janneche Bervel

Casting

T

Thomas Trælnes

Klipp

S

Svein-Ketil Bjøntegård

Lyddesign

Uhørt AS Etterarbeid

Andre involverte

K

Kaia Furumo

Markedskonsulent, Stiftelsen Norsk Luftambulanse

K

Kristine Grønli Schjerven

Innholdsleder kommunikasjon (pressekontakt), Stiftelsen Norsk Luftambulanse

J

Jørgen Hauge Skogmo

Prosjektleder sanntidsteknologi, Stiftelsen Norsk Luftambulanse