Airthings gjør luften synlig

Nå er innendørs luftkvalitet viktigere enn noensinne.

NY

Akkurat nå er vi eksepsjonelt mye hjemme, for å unnslippe et virus som angriper lungene våre. Vi trekker inn, setter på alle slags dingser, svetter og gjør lufta fuktig, puster og fyller den med CO2, mens vi har hjemmekontor og skole i samme rom.

Airthings er en norskprodusert luftkvalitetsmåler, som måler både radon, luftfuktighet, temperatur, VOC, CO2 og lufttrykk. ​

– Airthings gjør luften synlig, man vinker til dingsen, og den lyser rødt, gult eller grønt. Den gjør det usynlige synlig, sier Tore Woll, kreativ leder i Tante Randi, som nå har laget reklamefilm for duppedingsen.

– Som et resultat av at vi har barrikadert oss inne, har verden endelig fått muligheten til å puste litt. Vannet i Venezia har gått fra brunt til klart, Kina kan se himmelen igjen og kloden er ​litt​ mer på bedringens vei, enn for noen måneder siden. Samtidig blir luften innendørs verre. Før krisen var innendørs luftkvalitet opptil fem ganger verre enn ute, og da kan man jo begynne å lure på hvordan det står til med den nå. Det tenkte vi var verdt å snakke om, sier det kreative teamet bak filmen, Zakarias Nadir og Glenn Haugen.